Guardiola vil bruke VM-pausen til avgjøre fremtiden i City

Vil fly til emiratene for å møte eierne.

Kontrakten til Manchester City-trener Pep Guardiola går ut neste sommer, og foreløpig er det usikkert om suksesstreneren vil forlenge.

Flere kilder ser på den kommende perioden som avgjørende for Guardiolas kontraktsituasjon.

Daily Mail skriver at spanjolen, som har vært i City siden 2016, vil benytte VM-pausen til å fly til Abu Dhabi for å møte klubbens eierskap.

Er han motivert nok?

Fire ligatitler har det blitt på tiden i England og 51-åringen skal ha vært motivert over utfordringen og duellen med Jürgen Klopp og Liverpool.

Storfavoritten er fem poeng bak serieleder Arsenal. I den siste kampen før VM-avbrekket ble det en tam forestilling, som endte i hjemmetap mot Brentford (1-2).

– Det beste laget vant, uttalte Guardiola.

Champions League, en turnering som har unngått premieskapet hans, ligger høyt oppe hos Pep. Det er mer spørsmål om han føler at han har det i seg til å motivere spillerne for kamper mot Bournemouth og Nottingham Forest. 

Enkelte kritikere har foreslått at det er problemer i City, men som kamufleres godt av Erling Braut Haalands målinstinkt og Kevin De Bruynes magi.

Guardiola mot Klopp

Manchester er allerede med god margin der han har holdt ut lengst.

Etter at han forlot Barcelona har vi fått følge duellen mot Jürgen Klopp i både Bundesliga og Premier League.

PREGET MODERNE FOTBALL: De to har respekt for hverandre, og har nok vært viktige for å få det beste ut av både seg selv og sine lag.

PREGET MODERNE FOTBALL: De to har respekt for hverandre, og har nok vært viktige for å få det beste ut av både seg selv og sine lag.

Totalt har de to storhetene møttes 26 ganger. Kun fem har endt uavgjort.

Foreløpig har Jürgen Klopp gått seirende ut flest ganger med 11+1 (en straffesparkkonkurranse) mot Guardiolas 9.

Det er ikke lenge til neste gang. Første kamp etter VM er Manchester City - Liverpool på Etihad, 19. desember, i Carabao Cup.