– Jeg er typen som kan spille overalt

Curtis Jones har blitt brukt i flere posisjoner for Liverpool. På tirsdag fikk scouseren prøve seg på venstrekanten igjen.

Liverpools andre scouser i laget har slitt med skader den siste tiden. Midtbanespilleren spilte et minutt mot Manchester City i premieren i juli, men etter det endte han opp med en skade. Den holdt han ute av spill til midten av oktober.

Nå er 21-åringen tilbake for Liverpool, og han har vært involvert i Liverpools fem siste kamper. På tirsdag fikk han også starte mot Napoli i Champions League.

Utviklingen til den driblesterke angrepsspilleren har nok ikke gått slik mange håpet på, så langt, men det er enda god tid på å bevise at han har noe i Jürgen Klopps tropp å gjøre.

– Jeg koser meg hver gang muligheten byr seg. Jeg var ute i ti uker, men nå er jeg tilbake, så det er glader dager nå, sier Jones til liverpoolfc.com.

TALENT: Flere husker nok enda Curtis Jones sitt matchvinnermål mot byrival Everton tilbake i 2020.

TALENT: Flere husker nok enda Curtis Jones sitt matchvinnermål mot byrival Everton tilbake i 2020.

En leken allround-spiller

Forventningene rundt Curtis Jones har vært store, og enn så lenge har nok ikke 21-åringen innfridd helt. Det som likevel kan sies om midtbanespilleren er hvor mange posisjoner han kan bekle på banen. Tidligere har han spilt i en dypere og en mer offensiv rolle på midtbanen. Mot Napoli ble han satt på venstrekanten.

– Jeg er typen som kan spille overalt. Hvis noen hadde blitt skadet, uansett posisjon, hadde jeg gått inn for å bidra med det jeg kan uten å klage.

Det er likevel liten tvil om at Jones hører til i den offensive delen av spillet. 

– Helt siden akademiet har jeg vært en angrepsspiller, og jeg har alltid likt å skape sjanser og score mål, forteller 21-åringen.

På tirsdag fikk Jones 72 minutter i beina, før han ble byttet ut for Darwin Nunez. Det var nok godt for scouseren, for det har ikke blitt mange kamper i høst. Ifølge ham selv føler han seg mest hjemme høyere i banen, ute til venstre.

– Rollen min har endret seg litt, men i kveld var jeg tilbake på venstrekanten. Det er en posisjon jeg elsker, og har spilt mye i. Det var en god kamp.

Det var ikke hvem som helst Jones fikk prøve seg mot heller. Napoli leder for øyeblikket Serie A, og tidligere i gruppespillet slo de Liverpool 4-1 hjemme og Ajax 6-1 borte.

– Vi gjorde jobben mot et godt lag. Å holde nullen var viktig, 100%. Vi vil alltid gå får det, spesielt mot et lag som flyr høyt for øyeblikket. De er vant til å score mål og vinne kamper, sier han.

På søndag venter Tottenham, og det er på tide at Liverpool begynner å ta poeng igjen i Premier League. De røde står med null poeng på de to siste kampene, og topp 4-toget er på vei ute av synet for Jones og resten av troppen.

– Det blir en vanskelig kamp, slik alle andre vil si. Det er en ny kamp mot en vrien motstander. I Premier League og Champions League er alle kamper slik, så vi må bare se på det som en ny kamp, avslutter han.