«Jeg ville anbefalt å gå til Liverpool dersom de skulle gjøre et fremstøt!»

Tidligere Liverpool-spiller Ryan Babel kommer med råd til landsmann og stortalent Cody Gakpo.

Ryan Babel har hatt en innholdsrik karriere. Siden han forlot Liverpool i 2011 har han spilt for Hoffenheim, Ajax, Kasimpasa, Al-Ain, Deportivo, Besiktas, Fulham, Galatasaray og Ajax igjen før han nå spiller for Eyüpspor på nivå to i Tyrkia. Han fikk også en ny vår på det nederlandske landslaget etter seks år ute i kulden, og nå følger 35-åringen mesterskapet som skribent for The Athletic. 

Der har han i sin seneste artikkel skrevet om stjerneskuddet Cody Gakpo, som har vært den store spilleren så langt i VM for landslaget der Virgil van Dijk er kaptein. Det har selvsagt før til spekulasjoner om hvor neste stoppested i karrieren er. 

Det som virker sikkert er at Gakpo ikke kommer til å spille i PSV så veldig mye lenger, og Liverpool er en av klubbene den 23 år gamle kantspilleren har blitt linket til. Det er en overgang Babel hadde likt!

«Han har vist nok kvalitet til at han er klar for det neste steget, enten det er i januar eller til sommeren. Som Liverpool-supporter ville jeg anbefalt å gå til Liverpool dersom de skulle gjøre et fremstøt!», skriver Babel og legger til at også Arsenal kunne passet godt for landsmannen.

Et stort steg

Babel presiserer imidlertid at det er et enormt steg å dra fra Eredivisie til Premier League, noe han selv erfarte da han kom til Liverpool fra Ajax. Virgil van Dijk er blant dem som valgte å ta en svipptur innom Skottland på veien til den engelske toppdivisjonen. 

«Det er smigrende å bli koblet til storklubbene i England når du er en ung spiller, men det er et stort steg å gå fra hollandsk liga til Premier League. Det er ikke alle som klarer å tilpasse seg og overleve i Premier League. Mange spillere blir beskrevet som den neste store stjernen, men så kommer de til Premier League og faller gjennom». 

«Hollandsk mentalitet er noe annet enn engelsk mentalitet, og du må lære nye regler. Spillet er annerledes når det kommer til fart, fysikk og spillestiler. Legger du til reisingen og forberedelsene er det mye å ta innover seg.  

Han sier at det var mye nytt å oppleve da han flyttet til Liverpool som 20-åring. 

«Det var en ny verden som åpnet seg. Jeg bodde fremdeles hos foreldrene mine hjemme i Nederland, så jeg flyttet ikke bare til et nytt land - jeg flyttet for meg selv også, og det var vanskelig å henge med samtidig som jeg skulle lære meg en ny kultur», skriver han. 

35-åringen råder Gakpo til å tenke på spillestil når han skal velge sin neste klubb.

«Hvis en klubb som Manchester United ringer, må du først forestille deg hvordan det blir å spille i det laget, og ikke bare tenke på navnet. Du må se på spillestilen og trenerens krav og spørre deg selv om du kan levere på et høyt nivå», skriver Babel.

Kudus nærmere?

ESPN meldte i helgen at assistentmanager Pep Lijnders skal ha bedt klubben om å hente Gakpo, men for øyeblikket ser det ut som divisjonskollega og Ajax-spiller Mohammed Kudus er nærmere Anfield.

En av Nederlands mest profilerte fotballjournalister, Mike Verweij, meldte i podcasten Kick-Off at de røde har kastet seg inn i kampen om Kudus. Midtbanespilleren markerte seg sterkt da Ghana slo Sør-Korea 3-2 i gruppe H i VM, da han gjorde ghanesernes to siste mål og ble matchvinner.

Ifølge Sports World Ghana hadde Liverpool speidere på tribunene for å følge 22-åringen da Ghana spilte mot Portugal i deres første VM-kamp. 

Fotball VM i Qatar

• VM for første gang i Midtøsten, fra 20.11 til 18.12.
• Det har blitt avdekket systematiske menneskerettighetsbrudd og grov utnytting av migrantarbeiderne som har bygget stadioner og infrastruktur, og jobber innenfor servicebransjen.
• 90% av befolkningen på 2,6 millioner er migrantarbeidere uten statsborgerskap.
• Ytrings-, forsamlings- og pressefriheten er sterkt begrenset i Qatar.