Jürgen Klopp vant prestisjefylt pris

Tyskeren fikk prisen «Freedom of the City of Liverpool».

Onsdag ble Jürgen Klopp tildelt prisen «Freedom of the City of Liverpool», en prestisjefylt pris. Da det i sommer ble kjent at Klopp ble nominert, ga han uttrykk for stolthet.

Prisen gis til en person som en anerkjennelse for deres eksepsjonelle bidrag for byen og dens innbyggere.

– Da jeg hørte denne nyheten måtte jeg bruke et par minutter på å ta det inn. I min jobb får jeg mange forskjellige typer nyheter, men dette var definitivt et wow-øyeblikk, sa Klopp til liverpoolfc.com.

Tidligere har Andrew Devine vunnet prisen. Han gikk bort i 2021, og ble det 97. offeret av Hillsborough-tragedien. Sir Kenny Dalglish har også fått den tildelt.

– Jeg visste litt om denne prisen da Andrew Devine hadde vunnet den. Jeg vet også at Sir Kenny Dalglish har mottatt den tidligere, så å ha navnet mitt i det selskapet gjør æren av det enda mer spesiell for meg, sa tyskeren.

55-åringen gir også ut en stor takk til de som gjorde dette mulig.

– Dere har gjort meg og min familie så stolt over å vite at vi har dette båndet med denne fantastiske byen. Det vil bli enda sterkere og det vil nå forbli for alltid.