ESPN:Kollapsen til superligaen og salget av Chelsea danner bakteppet for sjokkavgjørelsen

ESPN mener de har svarene på hvorfor Fenway Sports Group har valgt å legge Liverpool FC ut for salg.

Fenway Sports Group har vært Liverpools eiere siden oktober 2010, men i dag kom sjokknyheten om at de amerikanske eierne for første gang åpner for å selge seg helt ut av Anfield-klubben.

ESPN forklarer avgjørelsen med kollapsen til European Super League i 2021 og Todd Boehlys kjøp av Chelsea. Begge disse hendelsene skal være viktige faktorer som ligger bak FSG sin avgjørelse.

Satset på superligaen

Liverpools eiere var opprinnelig blant pådriverne bak de kontroversielle superliga-planene, men planene kollapset etter supporteropprør og hardt press fra UEFA. Når så FSG så hvor mye Chelsea gikk for da London-klubben ble solgt i mai, påvirket det viljen og lysten til selge.

Etter tolv år på Anfield mener FSG at Liverpool FC er verdt hele fire milliarder pund. En klubb de kun betalte 300 millioner pund for da de kjøpte den, etter at de forrige amerikanske eierne, Tom Hicks og George Gillett, nærmest ble kjeppjaget fra klubben etter en eiendomsoverdragelse som til slutt fikk en lykkelig ende i rettssalen.

Kilder som ESPN har vært i kontakt med mener FSG vil få bud i overkant av 2,5 milliarder pund, som er det samme som Roman Abramovich fikk da han solgte Chelsea. 

Under FSG sitt lederskap har Liverpool vunnet samtlige trofeer som klubben kan vinne. Ikke minst hentet Jürgen Klopps mannskap hjem klubbens første ligamesterskap på 30 år i 2020.