Kommer til Anfield nesten uten bekymringer

Luciano Spalletti har få bekymringer før kveldens kamp.

Napoli har hatt en eventyrlig start på sesongen. I Champions League har de vunnet fem av fem og topper gruppe A – og i hjemlig liga topper de tabellen med 32 av 36 mulige poeng så langt. Luken ned til Atalanta er på fem poeng.

Sist Napoli vant Serie A var med Diego Maradona på laget i 1987 og 1990, og slik de har spilt i høst er de nå favoritter til å lykkes denne sesongen.

Den eneste spilleren Luciano Spalletti må klare seg uten i kveldens kamp mot Liverpool er Amir Rrahmani. Midtstopperen fra Kosovo har vært ute siden midten av oktober med en lårskade. Han startet forrige møte mellom disse to lagene, og fikk det gule kortet for en voldsom takling på Luis Diaz.

Mot Atalanta i helgen var det Kim Min-jae og Juan Jesus som spilte midtstoppere. Nordmannen Leo Skiri Østigård startet og scoret mot Rangers i forrige uke, men har så langt stort sett sittet på benken for sin nye klubb. Totalt har han spilt 188 minutter denne sesongen.

50 mål på 17 kamper

Denne sommeren solgte Napoli flere av sine største profiler til andre klubber. Kalidou Koulibaly gikk til Chelsea, Fabian Ruiz til Paris Saint-Germain, Arkadiusz Milik til Marseille, Lorenzo Insigne til Toronto, David Ospina til Al-Nassr og Dries Mertens til Galatasaray.

IMPONERER: Luciano Spallettis lag har imponert stort i høst.

IMPONERER: Luciano Spallettis lag har imponert stort i høst.


Inn har de fått nye profiler, og spesielt Khvicha Kvaratskhelia har imponert enormt så langt denne sesongen.

Napoli er mestscorende både i Serie A (30 mål) og Champions League (20 mål) så langt denne høsten. Jürgen Klopp forbereder seg på å møte «formlaget i Europa for øyeblikket».

– Hvis de spiller som de gjør i øyeblikket kan de nå finalen. De er formlaget i Europa, sa Klopp på mandagens pressekonferanse da han fikk spørsmål om Napoli denne høsten.

En italiensk journalist ville vite om Spalletti hadde kopiert spillestilen til Liverpool.

– Kopierte de stilen vår? Nei. Spalletti er en erfaren trener som har jobbet over hele verden. Nå ser det ut til at erfaringen kombinert med gode signeringer og gode avgjørelser har ført til et lag som spiller veldig godt sammen. De forsvarer seg annerledes enn oss, men det er likheter og det er ting vi liker å se.

Liverpool - Napoli har avspark kl. 21.00 i kveld, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.