La bort smokingen, så utmanøvrerte han en av VM-favorittene

Nå kan Mohamed Salah ta ferie med god samvittighet.

Mohamed Salah markerte seg med en fantastisk målgivende pasning da Egypt slo Belgia 2-1 i en privatlandskamp fredag. Andre omgang var bare 38 sekunder gammel da Liverpool-angriperen sendte et utsøkt langt fremspill i løpsbanen til Trezeguet, som satte inn 2-0 for Egypt. Det var nok til å slå en av VM-favorittene på Jaber Al-Ahmad International Stadium i Kuwait.

Lois Openda reduserte for Belgia med et kvarter igjen å spille, men 2-1-tapet må ha gitt selvtilliten til belgierne en liten knekk før deres første VM-kamp mot Liam Millars Canada på onsdag. De to andre lagene i Belgias gruppe er Marokko og Dejan Lovrens Kroatia.

For Mohamed Salah var dette en flott måte å avslutte høstsesongen på. Han kan nå ta ferie med god samvittighet frem til Liverpool reiser på treningsleir til Dubai den 4. desember. Der skal de spille treningskamper mot Lyon søndag 11. desember og Divock Origis AC Milan fredag 16. desember. Disse kampene er en del av turneringen Dubai Super Cup, der også Arsenal deltar.

En turnering der det gis tre poeng for seier, to poeng for uavgjort, og ett ekstrapoeng om man vinner straffespark-konkurransen som arrangeres etter hver kamp uansett resultat.

Liverpools første offisielle kamp etter ferien er ligacupkampen borte mot Manchester City torsdag 22. desember. Der er det langt fra sikkert at Salah er med i startoppstillingen, dersom Jürgen Klopp fortsetter å prioritere spillere som har fått lite spilletid i høst i denne turneringen. Sannsynligvis vil Salahs første Liverpool-kamp etter treningsleiren i Dubai derfor bli bortekampen mot Aston Villa på Villa Park 2. juledag.

Avsluttet høstsesongen sterkt

Det var ikke bare på banen Salah markerte seg i Midt-Østen denne uken. Torsdag var han blant spillerne det ble gjort ære på under Dubai Globe Soccer Awards. Liverpool-spissen ble tildelt prisen «Tiktok Fans’ Player of the Year».

Salah avsluttet høstsesongen sterkt for Liverpool. Han scoret riktignok ikke i 3-1-seieren over Southampton i den siste kampen før VM-avbrekket, men han scoret fem mål og slo en målgivende pasning på de fire kampene før dette. Blant annet gjorde han begge målene i 2-1-seieren over Tottenham i London i begynnelsen av denne måneden.

– Vi spilte god fotball, scoret to mål, og vi burde kanskje hatt et til i den andre omgangen. Det viktigste var at vi fikk tre poeng, sa Salah om det han håper vil vise seg å bli vendepunktet i sesongen for de helrøde.

– Jeg prøver alltid å finne gode førsteberøringer, for å komme til bedre posisjoner. Det klarte jeg i denne kampen, la han til.

Salah gjorde også ett av målene i 2-0-seieren over Napoli, og scoret også i kampene mot Leeds og Ajax.