– Liverpool ser etter en midtbanespiller som kan ha samme effekt som Virgil og Alisson hadde

Det blir ikke billig når Liverpool først skal forsterke på midtbanen.

Liverpool forsterket midtbanen i september 2020 da Thiago Alcantara ble kjøpt fra Bayern München for ca 25 millioner pund. Før det var de to siste midtbanespillerne klubben kjøpte Fabinho og Naby Keita, som begge kom i sommervinduet i 2018.

Det er veldokumentert at Liverpool gjorde et forsøk på å forsterke denne posisjonen i sommer, men Aurélien Tchouaméni endte med å velge Real Madrid, i en overgang som kan bli verdt 100 millioner euro. Hadde ikke Kylian Mbappé ombestemt seg og signert en ny kontrakt med Paris Saint-Germain, ville sannsynligvis Tchouaméni endt opp på Anfield og ikke på Santiago Bernabeu.

VAR ØNSKET: Liverpool forsøkte å kjøpe Aurélien Tchouaméni, men feilet.

VAR ØNSKET: Liverpool forsøkte å kjøpe Aurélien Tchouaméni, men feilet.

Da de røde ikke fikk tak i den franske midtbanespilleren, valgte de å ikke hente noen, før Arthur Melo kom på lån like før overgangsvinduet stengte, i en overgang som kom helt ut av det blå. Liverpool er svært begeistret for Jude Bellingham, men det var ingen mulighet for å kjøpe ham i sommer, og de ønsket heller ikke å hente en spiller som ville gjøre en overgang for Bellingham vanskelig å få til i fremtiden.

I den siste episoden av The Athletics Liverpool-podcast «The Red Agenda» snakker James Pearce om sommerens manglende aktivitet på dette feltet. 

– Det handler om troppen er sterk nok, og dessverre er svaret så langt denne sesongen at den ikke er det. Frykten for at de ikke gjorde nok i sommer har vist seg å stemme, og du sitter med følelsen av at ting har stoppet opp. At du må bruke de samme spillerne som har gjort den jobben for Klopp så lenge, og at du lurer på om de har mer igjen i tanken, sier Pearce.

Vil bli dyrt

Pearce mener de røde gjorde en stor feil med å sitte stille i sommer.

– De har ikke adressert den store svakheten, som var om Liverpool hadde nok bredde på midtbanen. De gjorde ingenting, og endte opp med å få panikk på deadline day da de hentet inn Arthur Melo som ikke var klar, og som har pådratt seg en alvorlig skade i forsøket på å bli klar. Ser du tilbake på det, så er Thiago den eneste førstelagsspilleren siden Keita i 2018 de røde har kjøpt.

ETTERTRAKTET: Jude Bellingham vil bli ekstremt dyr, når han en gang blir tilgjengelig for overgang.

ETTERTRAKTET: Jude Bellingham vil bli ekstremt dyr, når han en gang blir tilgjengelig for overgang.


– FSG er også skyldige i at da ikke har gravd dypt nok i lommeboka. Klopp sa også at han kunne tenkt seg å ta større risiko i blant, men at han aksepterte måten klubben ble drevet på.

Liverpool er nå åtte poeng bak Newcastle på fjerdeplassen i Premier League. For å ha mulighet til å kjøpe en spiller som Jude Bellingham må de røde kvalifisere seg til Champions League. Ikke bare av økonomiske grunner, men også på grunn av klubbene som er ute etter ham og hvem de konkurrer med om det som kanskje vil være den mest ettertraktede spilleren i Europa neste sommer.

Paul Joyce i The Times skriver at Liverpool nå er på utkikk etter en midtbanespiller som kan komme rett inn og ha den samme påvirkningen på resten av laget som Virgil van Dijk og Alisson har hatt. Det vil bli dyrt, skriver han videre. 

Den tyske journalisten Florian Plettenberg rapporterte på mandag at Liverpool FC hadde full tillit til Klopp, som ikke hadde noen planer om å gå. Han skrev videre at klubben planlegger for store overganger til sommeren, og at en midtbanespiller vil være prioritet også i januarvinduet.

Liverpool - Napoli har avspark kl. 21.00 i kveld, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.