Alisson var strålende da Brasil lekte seg til kvartfinale

Åttendedelsfinalen var egentlig avgjort etter et kvarter, men Alisson måtte likevel vise hvem som er verdens beste målvakt.

Brasil - Sør-Korea 4-1

Mandag kveld møttes Brasil og Sør-Korea til åttendedelsfinale på Stadium 974 i Qatar. Brasil var naturlig nok store favoritter, og hadde hatt fordelen med å vinne sin gruppe allerede etter to kamper, slik at de kunne rotere på hele laget i siste gruppespillskamp mot Kamerun.

Mot Sør-Korea var Alisson Becker tilbake i målet, og Tite brukte igjen sine beste spillere. Det var veldig synlig, for brasilianerne spilte en fantastisk førsteomgang.

Vinicius Junior ga gultrøyene ledelsen etter sju minutter, før Neymar doblet ledelsen fra straffemerket etter 13. Richarlison scoret en ny kandidat til turneringens mål da han la på til 3-0 like før halvtimen var spilt, før West Hams midtbanespiller Lucas Paqueta scoret brasilianernes fjerde.

Flere glimrende redninger – så byttet ut

Kampen langt på vei avgjort veldig tidlig – men Sør-Korea fikk likevel testet Alisson skikkelig. Wolverhamptons Hwang Hee-chan banket til fra utenfor 16-meteren, og Liverpool-målvakten måtte helt opp i vinkelen og tippe den over mål.

Det er ikke mange redninger han har vært nødt til å gjøre i VM, men her måtte han i aksjon.

Etter pausen kom Sør-Koreas store stjerne Son Heung-min alene med keeper, men Alisson var fint ute og fikk reddet. Han hadde også en kjemperedning fra samme mann som banket til på halv volley.

I det 76. minutt slapp han inn sitt første mål i mesterskapet, da Seung-ho Paik fikk ballen på halvspretten på 25 meter etter en dødball. Ballen skiftet litt retning i hofta på Brasil-kaptein Thiago Silva, og med det var Alisson sjanseløs.

BYTTET UT: Tite har nå brukt samtlige 26 spillere i troppen sin.

Det er ikke ofte vi ser at målvakter blir byttet ut når det ikke er snakk om skader, men Tite valgte å ta ut keeperen sin da det gjensto ni minutter av kampen. Inn kom ikke Ederson, men Weverton fra Palmeiras. Med det har Brasil brukt samtlige 26 spillere i troppen sin, og det allerede i en åttendedelsfinale. Fabinho ble sittende på benken hele kampen.

Nå venter Dejan Lovren og Kroatia i kvartfinalen. Den kampen spilles fredag kl. 16.00 norsk tid, og vises på TV 2.