Ber supporterne oppføre seg på tribunen

Liverpool og Manchester City ber supporterne oppføre seg i forbindelse med torsdagens cupoppgjør mellom de to rivalene.

Premier League-møtet mellom Liverpool og Manchester City på Anfield i oktober vil bli husket blant annet for sin høye kvalitet og Mohamed Salahs strålende vinnermål. Men etter kampen ble det som skjedde på banen overskygget av grums på tribunen. 

En gruppe av bortelagets supportere sang nedsettende sanger om Hillsborough, mens det angivelig skal ha blitt kastet mynter mot Pep Guardiola av et fåtall Liverpool-supportere. 

I november møttes Liverpool FC og Manchester City FC til «fredssamtaler» i forbindelse med torsdagens møte mellom lagene i ligacupen, og nå maner de to klubbene også supporterne til fred og ro både før, under og etter kampen, skriver The Athletic.

«Lidenskapen og entusiasmen vi ser fra våre supportere når vi spiller mot hverandre, enten på Etihad eller Anfield, er noe av det som gjør kampene mellom våre klubber så spesielle, og vi vet at dere ønsker å skape et miljø på stadion der alle er velkommen, blir akseptert og får en fantastisk opplevelse. Dessverre har vi i de forrige møtene mellom klubbene også sett at et mindretall av supporterne har oppført seg på en måte som ikke har noe sted i denne sporten», skriver de i et brev signert de to administrerende direktørene i Manchester City og Liverpool, Ferran Soriano og Billy Hogan.

Vil se god oppførsel

Representanter fra supportergruppene til de to klubbene var også til stede på møtet, og de stiller seg bak oppfordringen klubbene har sendt ut. 

«Vi skriver til dere med ønske om at dere støtter opp om å slå ned på den dårlige oppførselen, og sørger for at klubbenes gode navn og rykte blir bevart», skriver de. 

Manchester City har tidligere lovet at de skal gi sine supportere opplæring i hvor sårende Hillsborough-sjikane kan være for de overlevende og pårørende, mens Liverpool på sin side gjennomførte en grundig etterforskning av myntkastingen.  

«Hvis alle står sammen om å rapportere oppførselen og handlingene som påfører andre smerte - inkludert upassende gestikulasjoner, sanger, kasting av objekter og enhver form for diskriminering - kan alle fokusere på å støtte sitt lag».