Blir neppe tilgjengelig i januar

Fiorentina vil tviholde på en av Marokkos VM-helter i minst et halvt år til.

Sofyan Amrabat er et navn mange ikke hadde hørt om før VM, men nå er han et navn som går igjen i de aller fleste ryktebørsene. Og Liverpool er etter sigende en av klubbene som følger den 26 år gamle defensive midtbanespilleren tett.

Amrabat har bare halvannet år igjen av kontrakten med Fiorentina, som hentet ham fra Club Brügge for 20 millioner euro sommeren 2020. Lønnen skal være på det som i fotballverden må kunne kalles beskjedne 30.000 euro i uken.

Slike summer kan føre til at både klubb og spiller kan bli fristet dersom det kommer saftige bud inn fra noen av gigantene, men en overgang i januar virker ifølge David Ornstein i The Athletic å være usannsynlig.

Tottenham var interessert

«Sannsynligheten for at det vil komme bud i januar som overbeviser italienerne om å endre mening er lav», skriver Ornstein.

Han legger til at det for øyeblikket er lag som er litt under toppsjiktet i Premier League som er nærmest å legge inn bud i januar, og disse klubbene vil trolig ikke være av interesse for Amrabat, som har hatt et strålende VM og skal møte Ibrahima Konaté og Frankrike i semifinalen på onsdag.

Tottenham er blant klubbene som kan skryte av å ha hatt Amrabat i kikkerten lenge før VM. De vurderte midtbanespilleren i januar i år, men gikk i stedet for Rodrigo Bentancur fra Juventus.

«De store klubbene vil vente og se om formen han har vist i Qatar fortsetter når han returnerer til klubbfotballen, og selv om et lån med opsjon eller forpliktelse om kjøp kan friste interesserte klubber, vil neppe Fiorentina gå med på det», skriver Ornstein.

Fotball-VM i Qatar

• VM for første gang i Midtøsten, fra 20.11 til 18.12.
• Det har blitt avdekket systematiske menneskerettighetsbrudd og grov utnytting av migrantarbeiderne som har bygget stadioner og infrastruktur, og jobber innenfor servicebransjen.
• 90% av befolkningen på 2,6 millioner er migrantarbeidere uten statsborgerskap.
• Ytrings-, forsamlings- og pressefriheten er sterkt begrenset i Qatar.