Darwin Nunez kan bli den eneste VM-spilleren vi får se på treningsleiren

Liverpool-spillerne som kommer til en kvartfinale eller lenger i VM kommer neppe innom Dubai.

I dag fløy Liverpools tropp til Dubai, og oppkjøringen til andre halvdel av sesongen starter på Nad Al Sheba Sports Complex i morgen, tirsdag. 

Selv om Jordan Henderson, Trent Alexander-Arnold, Alisson, Fabinho, Virgil van Dijk og Ibrahima Konate fortsatt henger med i VM-sluttspillet, så vil det ikke mangle på stjerner når Liverpool starter treningsleiren. Darwin Nunez har fått en uke med ferie etter at Uruguay ble slått ut av VM på fredag, men sett bort fra ham vil alle som ikke er opptatt med VM-spill være på plass. 

Det betyr at Mohamed Salah, Roberto Firmino, Thiago Alcantara, Joe Gomez, James Milner, Harvey Elliott, Fabio Carvalho, Curtis Jones, Alex Oxlade-Chamberlain, Kostas Tsimikas, Calvin Ramsay, Adrian, Caoimhin Kelleher og Andy Robertson vil være på plass etter tre uker med ferie. Akademikeeper Harvey Davies vil også være en del av troppen.

Luis Diaz, Diogo Jota, Naby Keita og Arthur Melo vil fortsette med individuelle rehabiliteringsprogram etter sine skader. Den unge keeperen Marcelona Pitaluga vil også være med til Dubai for å få behandling for ankelskaden han sliter med. Brasilianeren vil ikke komme i spill igjen før i januar.

Mens mange av hans lagkamerater har slappet av på stranda de siste ukene, har Diaz ifølge The Athletic gjennomført rehabiliteringen etter kneskaden han fikk mot Arsenal tidlig i oktober. Han har derfor jobbet intenst ved AXA Training Centre.

Tolv dager i Dubai

Liverpool skal delta i Dubai Super Cup under oppholdet, og spiller derfor treningskamper mot Lyon kommende søndag, og AC Milan neste fredag. Begge kampene går av stabelen på Al-Maktoum Stadium, som har plass til 15 000 tilskuere. Det arrangeres straffespark-konkurranse etter begge kampene, som gir muligheten til et ekstrapoeng. Seier gir tre poeng og uavgjort to poeng. 

Liverpool skal oppholde seg i Dubai i tolv dager. De reiser hjem igjen 17. desember, som er fem dager før deres ligacupkamp mot Manchester City på Etihad, og dagen før VM-finalen. Første ligakamp etter VM blir bortekampen mot Aston Villa 2. juledag.

James Pearce i The Athletic tror ikke at Liverpool-spillerne som kommer til kvartfinalene eller lenger i VM vil komme innom treningsleiren i det hele tatt. Virgil van Dijk, Trent Alexander-Arnold, Jordan Henderson og Ibrahima Konate er allerede klare for kvartfinalene, og Brasil, med de to øvrige gjenværende Liverpool-spillerne i mesterskapet, er storfavoritter i åttedelsfinalen mot Sør-Korea i kveld. Dermed ligger det an til at Darwin Nunez blir den eneste av VM-spillerne som vil delta på treningsleiren. Han vil slutte seg til troppen i neste uke.

De spillerne som har vært på ferie de tre siste ukene får valget om de vil komme direkte til lagets hotell eller fly til Dubai sammen med den øvrige troppen. Harvey Elliott og Calvin Ramsay har feriert i den persiske gulf de siste dagene, og er derfor blant spillerne som velger å komme direkte til hotellet.

Dette er Liverpools bekreftede tropp til Dubai-oppholdet

Adrian, Kelleher, Davies, Mrozek, Pitaluga, Salah, Milner, Oxlade-Chamberlain, Jones, Elliott, Tsimikas, Ramsay, Robertson, Carvalho, Bajcetic, Phillips, Gordon, Keita, Matip, Gomez, Jota, Arthur, Diaz, Thiago, Firmino, Chambers, Quansah, Clark, Frauendorf, Stewart, Doak, Cain, Corness.