– De første 20 minuttene blir viktige

Brendan Rodgers er opptatt av å få en god start på Anfield med sitt Leicester.

Tidligere Liverpool-manager Brendan Rodgers kjenner Anfield-mekanismene bedre enn de fleste, og vet hvor vanskelig det er å komme tilbake i kampen om Liverpool får en god start. 

– Jeg vet de første 20 minuttene i en kamp på Anfield alltid er veldig viktige, sa Rodgers under sin pressekonferanse i går.

– Med publikum og den intensiteten som Liverpool har i sitt spill, er det alltid viktig å holde stand i første del av kampen, la han til. 

Før VM-pausen hadde Leicester noen gode prestasjoner, men 2. juledag ble det tap 3-0 for Newcastle i en kamp der alle scoringene kom i kampens første drøye halvtime.

– Du må også ha en sterk psyke om du blir liggende under. Du må ha tro på at du kan komme tilbake. I fotball er det to kamper, selve kampen og den psykologiske kampen.

– Du må alltid ha troen på deg selv når du går ut på banen, spesielt på bortebane mot de store lagene. Da må du ha tro på at du kan få et godt resultat, sa Rodgers.

Kort avstand til lagene under streken

Leicester bare har fire poeng ned til lagene under nedrykksstreken, men Rodgers mener det blir viktig å legge slike bekymringer bort når laget hans besøker Anfield.

– For oss er dette en fin mulighet til å reise til et flott stadion og se om vi kan gjenta bedriften fra sist vi spilte på Merseyside.

Leicester vant nemlig 2-0 over Everton på Goodison Park i begynnelsen av november. De slo også West Ham 2-0 i London en uke senere.

– Det er alltid vanskelig på Anfield. Ingen vet det bedre enn meg selv. Men dette er en fin utfordring for oss. Newcastle-kampen var skuffende, men dette er en fin mulighet for oss til å overvinne våre vanskeligheter, og reise dit og spille en fantastisk kamp.

Leicester må klare seg uten James Maddison på Anfield på fredag. 26-åringen har vært hos en knespesialist etter å ha klaget på smerter i kneet etter at han kom tilbake til klubblaget sitt etter å ha vært med i VM, og klubben venter nå på svar etter undersøkelsen.

I tillegg er Maddisons erstatter mot Newcastle, Dennis Praet, ute med skade i hoften han fikk i den kampen. 

James Justin, Ricardo Pereira, Jonny Evans og Ryan Bertrand er fra før ute med langtidsskader.

Liverpool - Leicester spilles på Anfield fredag 30. desember klokken 21.00, og blir vist direkte på V sport PL