Den Liverpool-linkede midtbanekrigeren kan ikke tro han er i semifinalen

Han løp, han kriget, og han løp enda mer. Sofyan Amrabat skal være en spiller Liverpool har i kikkerten, og etter semifinaleseieren over Portugal er det trolig flere som har fått opp øynene for midtbanespilleren.

Youssef En-Nesyri ble matchvinner med kampens eneste mål mot slutten av første omgang i kvartfinalen mellom Marokko og Portugal, men det var den Liverpool-linkede midtbanekrigeren Sofyan Amrabat som var på alles lepper etter at Marokko ble det første afrikanske laget noensinne til å spille seg frem til en VM-semifinale.

– Dette er helt utrolig. Jeg er så stolt. Det er som en drøm. Det er utrolig at vi er i semifinalen. Vi fortjener dette. 1000 prosent, utbrøt en sliten, men veldig glad, Amrabat til pressen etter kampslutt.

I VM i 2018 var Luka Modric den spilleren som gjenvant ballen flest ganger i mesterskapet og ble kåret til turneringens beste spiller. Så langt i 2022-VM er det Amrabat som har gjenvunnet ballen flest ganger, opplyser Squawka. Det sier mye om hvilken type spiller marokkaneren er.

– Det handler om hvordan vi kjemper, og hvordan vi spiller. Vi gir alt for vårt land og vårt folk. Det er utrolig. Lagånden vår. Vi har skader, tre nye forsvarsspillere kom inn, og skal ha enorm respekt for måten de forsvarte seg på. Alle skal ha respekt, både treneren, laget og staben, sa Amrabat i seiersintervjuet.

Har bare sluppet inn ett mål i hele VM

Marokko er den store overraskelsen i dette mesterskapet, og det skal Amrabat ha mye av æren for der han opererer som et skjold foran forsvarsrekka. Nord-afrikanerne har sluppet inn bare ett mål i hele mesterskapet, et selvmål i en 2-1 seier over Canada. De har slått ut nasjoner som Belgia, Spania og Portugal, uten å slippe inn mål mot noen av de, og de holdt også buret rent i en målløs forestilling mot en annen semifinalist, Kroatia. 

For det var Marokko som vant gruppe F med sju poeng og 4-1 i målforskjell, foran Kroatia med fem poeng. Nå er de begge i semifinalene.

Kontrakt med Fiorentina til 2024

Etter et strålende VM for Marokko har Amrabat altså blitt linket til Liverpool, også av journalister som vanligvis har god innsikt i det som rører seg rundt Anfield-klubben.

Kontrakten hans med Fiorentina går ut sommeren 2024, og spilleren selv skal være klar for en overgang. Tottenham gjorde et fremstøt i sommer, uten å lykkes.

Ifølge Corriere dello Sport har han en lønn på beskjedne 30 000 pund i uka i sin nåværende avtale. Avisen rapporterer videre at Fiorentinas daglige leder, amerikaneren Joe Barone, har reist til Qatar for å tilby spilleren en ny avtale med varighet til 2027 og dobbel lønn.

60 000 pund i uken vil ikke skremme bort verken Liverpool eller Tottenham, men på en lenger kontrakt vil en eventuell overgangssum bli vesentlig høyere.

Den italienske avisen hevder at Jürgen Klopp har bedt Liverpool kjøpe spilleren i januar, og tilby ham en kontrakt verdt 3,5 millioner pund i året, i overkant av 67 000 pund i uka. 

Fotball VM i Qatar

• VM for første gang i Midtøsten, fra 20.11 til 18.12.
• Det har blitt avdekket systematiske menneskerettighetsbrudd og grov utnytting av migrantarbeiderne som har bygget stadioner og infrastruktur, og jobber innenfor servicebransjen.
• 90% av befolkningen på 2,6 millioner er migrantarbeidere uten statsborgerskap.
• Ytrings-, forsamlings- og pressefriheten er sterkt begrenset i Qatar.