– Det å spille ute til venstre er litt nytt for meg

Alex Oxlade-Chamberlain fikk en uvant rolle i angrepsrekka i Roberto Firminos skadefravær, og kom godt fra oppgaven.

Alex Oxlade-Chamberlain fikk sin første start i Premier League på ti måneder da Aston Villa ble slått 3-1 på Villa Park 2.juledag. Med bare to skadefrie seniorangripere i troppen, i form av Mohamed Salah og Darwin Nunez, falt Jürgen Klopps valg på den rutinerte midtbanespilleren isteden for unggutten Fabio Carvalho da han skulle fylle den siste av de tre plassene i angrepsrekka.

– Jeg synes det gikk greit. Jeg ville forsikre meg om at jeg gjorde den defensive jobben for laget som var forventet av meg. Det var selvsagt litt nytt for meg å spille ute på venstreflanken. Vi gjorde det litt annerledes, uttaler Ox til Liverpoolfc.com.

– Når Bobby spiller på topp, så kommer han ofte dypt. Darwin og Mo strekker laget, så da måtte jeg være den som kommer ned, og ligger dypere enn de to andre i angrepsrekka. Men jeg må også være med opp å støtte de to andre, så jeg lærer meg dette nå. Jeg syntes det gikk greit i første omgang, la midtbanespilleren til.

– Jeg skulle ønsket jeg klarte å påvirke kampen litt mer i de ti første minuttene av andre omgang, men det var litt vanskelig å få til det riktige presset. Vi kontret, så spillet vekslet fra side til side, og vi mistet litt grep om kampen. Vi som spilte i angrepet måtte løpe veldig mye, uten at vi fikk betaling for det. Det ble litt hektisk, innrømmer han.

Ble byttet ut midtveis i annen omgang

Oxlade-Chamberlain ble erstattet av Harvey Elliott etter 66 minutter. Samtidig ble også Thiago Alcantara byttet ut til fordel for Naby Keita. Afrikaneren kom inn til sine første Premier League-minutter for sesongen.

– I første omgang synes jeg vi gjorde det bra, og dominerte kampen. Det var noen situasjoner der Villa viste at de kan være farlige, men totalt sett synes jeg vi kontrollerte begivenhetene før pause, og vi scoret da også selvsagt to mål, noe som var viktig, konstaterer Ox.

– Jeg er litt skuffet over måten vi startet andre omgang på. Vi visste at Villa ville forsøke å slå tilbake ved å legge press på oss, og det gjorde nettopp det. Kanskje reagerte vi ikke bra nok. Kampen ble veldig hektisk, og vi mistet kontrollen på den. Så fikk de målet sitt, og da måtte vi sørge for at de ikke klarte å bygge videre på det. 

– Du føler det kanskje var mer komfortabelt enn det egentlig var

Scoringen som roet nervene, satt inn av Stefan Bajcetic kom et kvarter etter at Oxlade-Chamberlain var byttet ut. 

– Stefan kom inn og scoret vårt tredje, og det dreper kampen. Da ser du litt annerledes på kampen, og føler at det kanskje var mer komfortabelt enn det egentlig var. Spesielt hadde vi problemer det første kvarteret av andre omgang, erkjenner Ox.

Han oppsummerer kampen med at Liverpool startet kampen veldig bra, og spilte med mye intensitet og godt press. Kamp-planen ble fulgt til punkt å prikke, sett bort fra noen situasjoner der konsentrasjonen sviktet. Heldigvis klarte ikke Villa å score mer enn ett mål på alle innleggene de la inn i Liverpool-feltet det første kvarteret av andre omgang.

– Det vil være øyeblikk i en Premier League-kamp der du blir satt under press. Det som var mest skuffende var at det skjedde rett etter pause. Jeg tror konsentrasjonsnivået vårt sank i pausen. Vi var ikke påskrudd nok da vi kom ut igjen. Det er noe vi må jobbe med, sierer mannen som er på utløpende kontrakt og antagelig forsvinner fra klubben etter sesongen.

– Da scoringen deres kom ble det litt mer vanskelig. Det var bra vi ikke slapp inn flere, og klarte å ta kontroll over kampen igjen. Villa har en ny manager, som driller laget sitt veldig bra. Vi visste de ville være veldig godt organiserte og vanskelige å spille mot. Til slutt tok vi de tre poengene, noe som var perfekt.