– Det var én økt der vi ble anbefalt å hvile ham

Joel Matip spilte sin første kamp siden tidlig i oktober.

Joel Matip ble tatt av banen etter 69 minutter mot Arsenal den 9. oktober, med en leggskade. I 3-1-tapet for Lyon spilte han sin første kamp siden den dagen. Midtstopperen spilte første omgang mot franskmennene, og forlot banen på stillingen 1-1. 

– Det er veldig viktig for oss at han er tilbake. Så langt har han kunnet gjøre nesten alt på trening. Det var én økt der vi ble anbefalt å hvile ham, men det kom ikke fra ham selv. Det var den medisinske staben som mente det, og vi lyttet til dem. Utenom denne ene økten har han vært med på alt, fortalte Jürgen Klopp til pressen etter tapet for det franske laget.

– Han så bra ut i den omgangen han var på banen. Vi fikk lov til å benytte ham i 45 minutter, og det gjorde vi. Det var bra. 

Keita spilte sin første kamp siden Community Shield i juli

En som har gått enda lenger uten å spille kamp er Naby Keita. Han spilte den siste halvtimen mot Lyon, noe som var hans første minutter med kampaction etter at han fikk en alvorlig hamstringskade på trening den 21. august. Keita var ikke snauere enn at han scoret på sitt straffespark i straffespark-konkurransen som Liverpool tapte 5-3, etter at Calvin Ramsay fikk sitt straffespark reddet av keeper. 

– Dette var Nabys første 30 minutter på en god stund. Det er til stor hjelp for oss. Han spiller i en viktig posisjon, og er en viktig spiller. Også for ham var det avtalt at vi skulle benytte ham en halvtime. 

– Mot AC Milan kommende fredag vil disse to spillerne trolig være i stand til å spille litt lenger, sa Klopp håpefullt.

Skeiv start på Dubai Super Cup

Kampen mot AC Milan blir Liverpools andre, og dermed siste, i Dubai Super Cup. Med tap 3-1, og tap 5-3 i straffespark-konkurransen, fikk Liverpool en skeiv start på turneringen.

Arsenal leder turneringen etter fire poeng på en kamp. Lyon er nå ferdigspilt, og endte med fire poeng på to kamper. Det er også det Liverpool maksimalt kan få dersom de slår AC Milan både i kampen og på straffespark.

Den eneste muligheten Liverpool har til å vinne turneringen er nå at AC Milan slår Arsenal både i kampen og straffespark-konkurransen på tirsdag, og at Liverpool deretter slår AC Milan både i kampen og straffespark-konkurransen på fredag. Da vil alle lag ende på fire poeng, og målforskjellen vil bli avgjørende. Arsenal har imidlertid et meget godt utgangspunkt etter å ha slått Lyon 3-0 i sin første kamp.

Snart er det alvor igjen

Jürgen Klopp er imidlertid mer opptatt av hva som skjer når alvoret starter igjen, med ligacupkamp mot Manchester City to dager før julaften. 

– Vi må benytte tiden nå godt. Vi må trene med skikkelig intensitet. Intensiteten var grunnen til at jeg var så godt fornøyd med førsteomgangen. Jeg så det som skjedde som et steg i riktig retning, forklarer Liverpool-manageren.

– Jeg så det ikke alltid i sommer, en i kampen i kveld så jeg mye jeg ønsket å se. Derfor er jeg positiv. Men vi skal selvsagt møte tøffe lag. Vi starter mot Manchester City, og deretter møter vi Aston Villa, med en ny manager. De vil være fulle av energi. Det vet vi. Det ønsker vi også å være. Vi ønsker å være det vanskeligste laget å møte, og det er å opp til oss å bli det.

Da er det fint at forholdene ligger godt til rette for Liverpool-troppen i Dubai.

– Fasilitetene er meget gode. Det er et fantastisk treningsfelt. Hotellet er topp, og været er topp. Alt er bra bortsett fra resultatet i dag, og deler av prestasjonen. Vi nyter tilværelsen her. Vi skal være her noen dager til, og spille en kamp til. Alt er bra.

Nunez slutter seg til treningsleiren

Klopp bekreftet at Darwin Nunez vil slutte seg til troppen i morgen.

– Darwin Nunez kommer i morgen. De andre har fått en uke fri etter VM, slik at de kan få verdensmesterskapet ut av hode og kropp. Vi skal spille igjen allerede 22. desember, mot Manchester City i ligacupen. Det blir ikke tøffere enn det.

– VM har vært bra for meg, for jeg har fått tre uker ferie, og nå trener vi igjen. Men for spillerne er det tøft. VM-finalen er 18. desember, og vi har cupkamp den 22. desember. Deretter skal det spilles kamper 26. desember, 30. desember, 2. januar og 7. januar. Så kampene kommer tett som hagl. Det er problemet. For meg er det ikke noe problem. Det var det aldri. Men for spillerne er det et problem, avsluttet Klopp.