Lagoppstillingen er klarTo av de som stod over fredagens trening starter kampen - men Jones er ikke i troppen

Arsenal startet Dubai Super Cup med å ta fire poeng mot Lyon. Nå skal Liverpool forsøke å kopiere den bragden.

Det er klart for Liverpools første kamp i Dubai Super Cup, mot Lyon. Franskmennene tapte sin første kamp i turneringen 3-0 for Arsenal på torsdag, og tapte også straffespark-konkurransen 2-1. Det betyr at The Gunners har fått en flying start på turneringen, med fire poeng fra sin første av to kamper.

Luis Diaz måtte gjennom en kneoperasjon i helgen. Arthur Melo og Diogo Jota er ute med langtidsskader, mens karer som Naby Keita, Thiago Alcantara, Joel Matip og Curtis Jones sto over fredagens trening.

Keita, Thiago og Matip er tilgjengelige til dagens kamp, og de to førstnevnte starter, mens Keita sitter på innbytterbenken. Jones står over.

Liverpool stiller med et sterkt lag fra start, med karer som Andy Robertson, Mohamed Salah og Roberto Firmino i startoppstillingen.

Mange bytter vil gi et ungt lag og en gammel keeper i straffespark-konkurransen

– Vi ønsker å forbedre formen var igjen. Treningsøktene har vært strålende så langt, men vi må levere varene i kamp også. Vår første mulighet er i dag, så dette er en viktig kamp, sier Jürgen Klopp til LFCTV.

– Vi trenger rytme og høy intensitet. Vi kommer til å forandre laget helt, ikke i pausen, men vi bytter ut en del etter 60 minutter, og til slutt vil vi få en straffespark-konkurranse med et veldig ungt lag og en gammel keeper, noe som blir interessant. Jeg håper å se mange røde på stadion, og gleder meg til kampen, legger han til.

Lagoppstillingene

Liverpool: Kelleher, Milner, Matip, Gomez, Robertson, Bajcetic, Thiago, Elliott, Carvalho, Salah, Firmino

Innbyttere: Adrian, Mrozek, Davies, Keita, Oxlade-Chamberlain, Tsimikas, Ramsay, Clark, Phillips, Doak, Cain, Quansah, Corness, Stewart, Chambers, Frauendorf

Lyon: Lopes, Henrique, Lukeba, Diomande, Gusto, T. Mendes, Caqueret, Tolisso, Aquar, Dembele, Lacazette

Innbyttere: Riou, Bonnevie, Da Silva, Kumbedi, Laaziri, Sarr, Lepenant, Faivre, Reine-Adelaide, Barcola, Cherki, Tete

Ikke med i europacupene

Lyon klarte ikke å kvalifisere seg for europacupene denne sesongen, og har således kun hatt Ligue 1 å konsentrere seg om. Men det har heller ikke gått spesielt bra. Laget ligger nemlig helt nede på åttendeplass etter 15 kamper i den hjemlige serien. De har vunnet seks, spilt uavgjort i tre og tapt seks kamper.

Klubben byttet ut manageren i oktober, da den tidligere franske landslagsstjernen Laurent Blanc erstattet Peter Bosz.

Etter fem sesonger i Premier League med Arsenal er spissen Alexandre Lacazeette tilbake i Lyon. Målteften er ikke blitt borte. Spissen har gjort hele ni mål på 15 kamper i Ligue 1.

Den offensive midtbanespilleren Tete, som er utlånt fra Shakhtar Donetsk, har også bidratt med fem mål.

Lyon fikk kun to spillere med i VM. Karl Toko Ekambi og Kamerun er utslått, mens Nicolás Tagliafico og Argentina er klare for semifinale mot Kroatia.

Liverpool - Lyon spilles kl. 15.00 i ettermiddag, og vises på LFCTV GO.