«Dette er en ny situasjon for klubbene»

Halvannen måned opphold i ligaspillet midt i sesongen er ikke Premier League-klubbene vant til.

Allerede på søndag setter Liverpool-troppen kursen mot Dubai, hvor de skal starte oppkjøringen til andre halvdel av sesongen. Alle spillerne som ikke ble tatt ut til VM vil være med på treningsleiren, og spillerne som deltar i VM vil slutte seg til troppen i Dubai etter hvert som de ryker ut av VM-sluttspillet i Qatar.

Engelske klubber er ikke vant til en så lang pause midt i sesongen. Tidligere Liverpool-spiller Fabio Aurelio tror imidlertid en slik pause kan gavne noen av lagene.

«Dette er en ny situasjon for klubbene. Jeg tror pausen kan bli en viktig faktor med tanke på resten av sesongen, og vil være nyttig for laget som utnytter den best. La oss håpe det blir Liverpool», skriver brasilianeren i sin spalte på Liverpoolfc.com.

«Det vil være fint for dem å komme seg bort fra kalde England nå som vinteren er i ferd med å sette inn. Det varme været kan være til hjelp for spillerne», legger han til.

Skal spille to kamper

Liverpool skal som kjent spille to treningskamper under oppholdet i Midt-Østen. Begge inngår i turneringen Dubai Super Cup. De røde møter først Lyon søndag 11. desember, før AC Milan vil stå på motsatt banehalvdel fredag 16. desember.

«Det vil selvsagt ikke bli enkelt å jobbe så mye med taktikk da en del av spillerne ikke vil være tilbake fra VM. Men dette er likevel en god mulighet for spillerne som ikke er involvert i VM til å få noen minutter på banen i de planlagte treningskampene», skriver Aurelio.

For Liverpool starter alvoret igjen med ligacupkamp mot Manchester City på Etihad torsdag 22. desember. Det er bare fire dager etter VM-finalen i Qatar.