Favoritter til å sikre tredjeplassen

Liverpool spås en god periode etter VM-pausen, og regnes som klare favoritter til å sikre tredjeplassen og Champions League-kvalifisering.

Det er tidlig å avblåse gullkampen fullstendig for Liverpool, men slik tabellen ser ut på julaften er det nok på sin plass å erkjenne at de røde i beste fall er outsidere til å ta tittelen denne sesongen.

Etter 14 kamper er det 15 poeng opp til serieleder Arsenal og 10 poeng opp til Manchester City på andreplass. Liverpool ligger på sjetteplass og klarte ikke vise noen form som skulle tilsi gull i kampene som ble spilt før VM i Qatar.

Optas supercomputer regner City som den store favoritten til gullet. Den gir de lyseblå en sannsynlighet på 74,8 prosent til å ta gullet, mens Arsenal får 22,4 prosent. Liverpool er laget de tror er nærmest å utfordre de to favorittene, men de røde blir kun levnet 1,6 prosent sannsynlighet for å vinne gullet.

Favoritt til tredjeplassen

Topp fire bør imidlertid gå helt fint for Jürgen Klopps lag, mener computeren som regner ut sluttabellen blant annet basert på tusenvis av tidligere resultater, kvalitet på motstanderne som gjenstår og hvordan formen har vært til nå.

Maskinen tror det er 76,2 prosent sannsynlig at Liverpool sikrer topp fire, og de røde er også klare favoritter til å sikre tredjeplassen foran Tottenham, Newcastle og Manchester United.

«Supercomputeren anerkjenner selvsagt også at Mo Salah har vært hjemme og hvilt og kan slippes løs fra og med Boxing Day», skriver Opta.

Bak Liverpool spås det en tett kamp mellom Newcastle og Tottenham for fjerdeplassen, mens Manchester United regnes som outsidere og Chelsea virker å være i kjempetrøbbel. Maskinen tror Nottingham Forest, Southampton og Wolves blir lagene som rykker ned.

Men - det er lenge igjen!