Før Hodgson ble ansatt, fikk den franske landslagssjefen tilbudet

Nå kan Didier Deschamps ta landslaget til sin tredje finale

Didier Deschamps har etterhvert fått litt av en CV som manager.

Mange vil kanskje huske at det var han som tok Monaco til Champions League-finalen i 2003/04-sesongen, med Fernando Morientes i toppslag i angrepet. Han vant Serie B med Juventus etter at de hadde blitt flyttet ned, og sommeren 2010 hadde han akkurat ledet Marseille til deres første ligatittel siden 1991/92-sesongen.

I 2012 tok han over det franske landslaget etter kontroversielle Raymond Domenech. I sitt første mesterskap med landslaget gikk laget til kvartfinale i VM 2014. Det ble så finale, og finaletap i EM 2016 på hjemmebane, før han ble den tredje til å vinne VM både som spiller og manager etter Mario Zagallo (Brasil) og Franz Beckenbauer (Tyskland), da laget gikk hele veien og vant VM i Russland i 2018.

Onsdag kveld er det semifinale mot Marokko, og Deschamps kan lede laget til sin andre strake VM-finale. Skulle de gå dit, og slå Argentina i en eventuell finale til helgen, vil de være det første laget siden Brasil for 60 år siden som vinner to strake VM-titler.

Kunne gått til Liverpool

Sommeren etter ligagullet med Marseille, da han igjen hadde hatt Morientes under sine vinger, var Deschamps en veldig ettertraktet mann.

Liverpool hadde akkurat sparket Rafa Benítez som manager, men i kulissene på Anfield var det kaos. Sir Kenny Dalglish hadde fått en rådgiverrolle for eierne og de som den gang drev klubben, og var aktiv i klubbens managersøk sommeren 2010. Den første han så mot var den da 41 år gamle franskmannen, og 23. juni var han på intervju med Christian Purslow, som fungerte som daglig leder, ifølge Daily Mail.

Han har senere innrømmet at han var veldig smigret, men Liverpools tilbud kom like før sesongoppkjøringen, og han hadde allerede gitt et løfte til klubbpresidenten – samt hentet spillere som forventet at han ville være med videre. Han ble sittende i Marseille i ytterligere to sesonger, før han tok over som fransk landslagssjef.

Roy Hodgson holdt i seks måneder som Liverpool-manager, før Dalglish kom inn og hadde jobben i et halvannet år.

Semifinalen mellom Frankrike - Marokko spilles kl. 20.00 i kveld, og vises på TV 2.