– For øyeblikket har vi bare fire eller fem spillere

Torsdag skal Liverpool møte Manchester City på bortebane.

Det er ikke lenge til alvoret starter igjen, og torsdag skal regjerende mester Liverpool til Etihad Stadium for å møte Manchester City i fjerde runde av ligacupen.

City vant ligacupen i 2016, 2018, 2019, 2020 og 2021, og har vunnet turneringen åtte ganger totalt. Liverpool er eneste klubb som har vunnet den flere, og gikk forbi da de vant sin niende forrige sesong. City er med andre ord kjent for å ta turneringen seriøst.

Men selv om de lyseblå har hjemmebanefordel i torsdagens kamp, har de en stor ulempe. Det er at de har hatt hele 16 spillere med i VM. Liverpool har til sammenligning kun hatt sju spillere i mesterskapet.

4-5 spillere

Jürgen Klopp har allerede langt på vei bekreftet at det blir uaktuelt å bruke Virgil van Dijk i kampen på Etihad Stadium. Nederlenderen røk ut av VM forrige fredag, i kvartfinalen. Heller ikke de brasilianske landslagsspillerne er ventet å bli involvert.

Selv om Erling Braut Haaland har hatt fem uker fri, og spillere som Ilkay Gundogan og Kevin de Bruyne røk ut tidlig av mesterskapet og spilte treningskamp på lørdag, har Pep Guardiola sine egne utfordringer når han skal sette opp laget.

– For øyeblikket har vi bare fire eller fem seniorspillere. Vi får vente og se hvordan de andre er når de kommer tilbake, sier Guardiola til The Mirror.

– Vi har ikke spillerne fordi de store hjernene i fotballen har bestemt dette kampoppsettet, og at vi skal spille denne kampen mot Liverpool. Noen spillere kommer tilbake nå og i de neste dagene. Gradvis vil de komme sammen med lagkameratene her. Folk kommer snart tilbake. Nathan Ake, Aymerick Laporte og Rodri, og senere kommer spillerne fra England og Portugal.

Manchester City - Liverpool spilles torsdag kl. 21.00, og vises på V Sport 1 og Viaplay.