– Han presset så hardt på at det ble ukomfortabelt

Jude Bellingham forteller om målfeiringen med Jordan Henderson, som allerede omtales som et ikonisk øyeblikk i Englands VM-historie.

Jordan Henderson og stortalentet Jude Bellingham har funnet tonen både på og utenfor banen, og Liverpool-kapteinen fungerer som en mentor for Dortmund-stjernen i landslagssammenheng. Derfor var gleden ekstra stor da Bellingham serverte Henderson i forkant av at Hendo gjorde 1-0 for England i 3-0-seieren over Senegal i åttedelsfinalen i VM. 

Målfeiringen til de to omtales allerede som ikonisk i engelske medier. På det engelske fotballforbundets instagramside forklarer Bellingham at feiringen på ingen måte var planlagt.

Henderson presset skallen sin mot Bellinghams skalle da han feiret scoringen, som bare var hans tredje for landslaget. Bellingham forklarer at han ble overrasket over hvor hardt Hendo presset på.

19-åringen håper at England-fansen kommer til å snakke om denne målfeiringen lenge, da han drømmer om at den skal være med på å skrive VM-historie ved å ta England helt til topps i mesterskapet.

Scoringen kom etter at Harry Kane spilte ballen til Bellingham på venstreflanken. Birmingham-gutten satte fart mot Senegal-forsvaret, og raidet endte med at han la ballen tilbake til Henderson, som hadde stormet inn i feltet. Liverpool-kapteinen kunne relativt enkelt styre ballen i mål.

Det varte i flere sekunder

Etter at scoringen var et faktum løp Henderson mot Bellingham, som stod ved dødlinja og pekte på Liverpool-kapteinen. Da Henderson kom frem til Bellingham presset de to pannene mot hverandre i flere sekunder. 

– For å være ærlig så kom han veldig nære, og jeg tenkte at dersom det er dette vi skal gjøre, så må vi gjøre det skikkelig, forteller Bellingham i videosnutten som det engelske fotballforbundet har lagt ut.

– Det at han presset på så veldig var grunnen til at ryggen min ble bøyd bakover. Jeg tenkte at dette var skikkelig hardt, og han er veldig nær meg. Så jeg måtte presse på jeg også, og lene meg fremover igjen, for å komme i en litt mer komfortabel posisjon. Men det var et fint øyeblikk, sier Bellingham i videoen.

– Det var et øyeblikk vi aldri kommer til å glemme. En type målfeiring som forhåpentligvis lever evig, og som jeg håper folk kommer til å snakke om i lang tid fremover, avslutter midtbanespilleren.

Liverpool er favoritter

Bellingham har vært sterkt linket til Liverpool de siste ukene, og ifølge Christian Falk i Bild har Bellinghams representanter nå informert Real Madrid om at Liverpool leder kampen om å sikre seg spilleren.

– Bellingham og Liverpool er veldig, veldig nære. Det har vært mange samtaler. Hans far Mark, og mor Denise er også med i forhandlingene, sammen med hans agent Mark Bennett. Nå er de veldig fokuserte på Liverpool, uttaler Falk til The Anfield Wrap.

– Jeg tror overgangen vil skje. Det er det spilleren og Liverpool vil, men det handler om penger. Dersom Liverpool ikke kan betale ham eller Dortmund nok vil det bli vanskelig, for han har en kontrakt, og om de ikke finner en løsning for overgangssummen, så kan Real Madrid, Chelsea og spesielt City ringe igjen, for Pep Guardiola er en mann som kan snakke en spiller rundt. Dere leder kampen om ham nå, så nå må avstanden til de andre holdes, legger han til i podcasten.

Før man kommer så langt skal England spille kvartfinale mot Ibrahima Konates Frankrike i Qatar-VM. Kampen spilles lørdag kveld, og er et oppgjør som vil få stor oppmerksomhet de kommende dagene. Vinneren prestisjeoppgjøret vil møte vinneren av Marokko - Portugal i semifinalen.

Fotball-VM i Qatar

• VM for første gang i Midtøsten, fra 20.11 til 18.12.
• Det har blitt avdekket systematiske menneskerettighetsbrudd og grov utnytting av migrantarbeiderne som har bygget stadioner og infrastruktur, og jobber innenfor servicebransjen.
• 90% av befolkningen på 2,6 millioner er migrantarbeidere uten statsborgerskap.
• Ytrings-, forsamlings- og pressefriheten er sterkt begrenset i Qatar.