Henderson ble ofret da England jaget scoring, men Kane sviktet da det gjaldt som mest

Henderson-erstatter Mason Mount skaffet umiddelbart straffespark, men Harry Kane blåste ballen opp på tribunen.

England - Frankrike 1-2: Frankrike tok ledelsen ved mannen som glapp for Jürgen klopp i sommer, Aurelien Tchouameni, allerede etter 17 minutter. Jude Bellingham klarte ikke å komme opp i midtbanespilleren raskt nok, og Real Madrid-spilleren sendte et langskudd utenfor Jordan Pickfords rekkevidde. Det vil være de som mener at Everton-keeperen burde nådd frem til den type skudd fra så langt hold.

Mot slutten av første omgang ropte engelskmennene på straffespark, da Harry Kane ble lagt i bakken, men England måtte vente til ni minutter ut i andre omgang før Kane kunne banke inn utligningen på straffespark bak sin klubbkamerat i Tottenham, Hugo Lloris, etter at nevnte Tchouameni ble syndebukk da han la Bakayo Saka i bakken.

Kane tangerte dermed rekorden til Wayne Rooney som toppscorer for England gjennom tidene, med 53 mål.

Spilte en solid kamp, men ble ofret da England måtte ha mål

Jordan Henderson spilte en svært god kamp, og var over alt på midtbanen. Han slo frisparket da Harry Maguire headet i stolpen etter 70 minutter, og hadde også noen avslutningsforsøk selv.

Etter 77 minutter gjorde Pickford opp for sin litt svake opptreden ved franskmennenes tidlige scoring, da han fikk hendene på en avslutning fra Olivier Giroud fra kloss hold. Men under ett minutt senere sørget sammme mann for at ballen lå i nota, da Giroud headet ballen knallhardt i hjørnet via en Harry Maguire på etterskudd.

Gareth Southgate svarte med å bytte ut Henderson og Saka, og sendte innpå Mason Mount og Raheem Sterling.

Mount kom umiddelbart i begivenhetenes sentrum, da han ble direkte løpt ned i straffefeltet, og VAR ba dommeren gå til skjermen. England fikk et korrekt idømt straffespark, men denne gangen blåste Kane straffesparket høyt over mål.

Ti minutter på overtid fikk England frispark like utenfor sekstenmeteren, med innbytter Marcus Rashford sendte ballen like over høyre kryss. Dermed vant Frankrike en strålende fotballkamp 2-1.

Franskmennene møter nå Marokko i semifinalen.

Seks av sju Liverpool-spillere er ute

Med Jordan Henderson og Trent Alexander-Arnold ute av mesterskapet etter denne kvartfinalen, vil seks av Liverpools sju VM-spillere trolig være tilgjengelige til den første Premier League-kampen etter VM, borte mot Aston Villa 2. juledag.

Ibrahima Konate er nå den eneste gjenværende Liverpool-spilleren i VM. Han kom ikke på banen for Frankrike i denne kvartfinalen. Alexander-Arnold kom heller aldri på banen for England.