Høydramatisk da Nunez og Uruguay røk ut av VM

Darwin Nunez og Uruguay så ut til å cruise mot åttendedelsfinalen - men så endret en scoring på en annen arena alt.

Ghana - Uruguay 0-2 (0-2), Sør-Korea - Portugal 2-1 (1-1): Det ble dramatisk da Uruguay og Ghana skulle gjøre opp om andreplassen og en plass i åttendedelsfinalen i den siste kampen i gruppe H fredag. Til slutt var det ingen av dem som ble nummer to, takket være et sjokkresultat i den andre kampen - mellom Sør-Korea og Portugal.

Darwin Nunez startet sin tredje kamp i mesterskapet i kampen som søramerikanerne måtte vinne for å gå videre, og han var som alltid aktiv. Først fikk han gult kort og måtte roes ned av Luis Suarez da ghaneserne fikk straffespark etter en VAR-sjekk like før 20 minutter var spilt. Den straffen ble redet, og vekker Uruguay, som også hadde veteran Suarez med fra start.

Nunez fikk en stor mulighet da han ble spilt alene gjennom midtveis i omgangen. Han chippet ballen over keeper, men avslutningen ble klarert av en forsvarsspiller da den var på vei mot det tomme målet.

Sen scoring fra Sør-Korea endret alt

Men scoringene til de lyseblå skulle komme. Etter 26 minutter ble en avslutning fra Suarez reddet etter et fint innlegg fra Nunez, men på returen var Giorgian De Arrascaeta på pletten og satte inn ledermålet. Fem minutter senere var samme mann på pletten og doblet ledelsen med en flott volley - også her var Nunez tredje sist på ballen.

I andre omgang gikk uruguayanerne ut med ett mål for øyet - å knipe igjen bakover i et forsøk på å holde på sin 2-0-ledelse. Det klarte de, og alt å bra ut - helt til beskjeden fra den andre arenaen kom, om at Sør-Korea hadde gått opp i 2-1 mot Portugal på overtid. Dermed måtte plutselig Uruguay ha ett mål til, og med bare fem minutter igjen av ordinær tid ble det et taktskifte som førte til voldsom spenning på overtid.

Men Uruguay hadde tatt ut sine giftigste offensive spillere - Nunez, Suarez og tomålsscorer Arrascaeta var byttet ut. Veteran Edinson Cavani gjorde det han kunne for å score, men klarte det ikke. Dermed er Uruguay ute, og Darwin Nunez kan slutte seg til Liverpools treningsleir tidligere enn han hadde ønsket.