– Jeg har ikke vært i dette miljøet 24/7 tidligere

Den unge midtstopperen Jarell Quansah vil gjøre alt for å imponere manager Jürgen Klopp og trenerstaben under oppholdet i Dubai.

Akademiforsvareren Jarell Quansah er en av et knippe unge spillere som har fått muligheten til å være med Liverpools førstelag på treningsleiren i Dubai. 2003-modellen var kaptein på U18-laget som tok seg til finalen i FA Youth Cup i 2021. Nå er han fast inventar på U21-laget, og har også spilt for U19-laget i UEFA Youth League. 

– Det handler om å gripe sjansen under hver eneste treningsøkt, og ta vare på mulighetene jeg eventuelt får i de to treningskampene, sier 19-åringen til Liverpoolfc.com.

Jürgen Klopps menn spiller treningskamp mot franske Lyon klokken 15.00 søndag 11. desember, før de møter de regjerende Serie A-mestrene AC Milan klokken 16.30 fredag 16. desember. Disse kampene inngår i en turnering som har fått navnet Dubai Super Cup. Arsenal vil også delta i turneringen, men skal ikke spille mot Liverpool.

Kampene vil spilles på Al-Maktoum Stadium, som har en kapasitet på 15 000 tilskuere. Begge Liverpools kamper vil bli sendt direkte på LFCTV GO.

– Det hadde vært fint å blitt involvert i kampene, slik at jeg kunne ha imponert manageren, sier Warrington-gutten.

– Det er derfor du er blitt fotballspiller, for å ta vare på sjanser som dette, og spille sammen med de beste spillerne. Du forsøker å finne ut om du holder nivået, og forhåpentligvis blir jeg bedre enn dem en dag.

I det noe merkelige turneringsformatet vil det totalt bli spilt fire kamper, altså skal hvert lag i aksjon to ganger. Etter hver kamp blir det arrangert en straffespark-konkurranse, uansett utfall av kampen.

Lagene vil få tre poeng for seier, to poeng for uavgjort og ett poeng dersom de vinner straffespark-konkurransen. 

Laget som sanker flest poeng i løpet av turneringen vil kåres som vinner av Dubai Super Cup.

HÅPER Å IMPONERE TRENERNE: Jarell Quansah er en lovende midtstopper som var med på å vinne U19-EM med England i sommer.

HÅPER Å IMPONERE TRENERNE: Jarell Quansah er en lovende midtstopper som var med på å vinne U19-EM med England i sommer.

Fikk beskjeden for to uker siden

– Dette er en stor mulighet for meg. Jeg fant ut at jeg fikk være med for to uker siden, så jeg har hatt nok tid til å forberede meg. Dette er en lang treningsleir. Jeg har snakket med familien min om treningsleiren, og de er så glade på mine vegne, sier tenåringen som er kaptein på Liverpools lag i UEFA Youth League.

Warrington-gutten har vært tilknyttet Liverpools akademi siden han var fem år gammel, og signerte sin første profesjonelle kontrakt med Liverpool i februar 2021.

Quansah har trent med førstelaget på AXA Training Centre ved flere anledninger, men ser nå frem til å trene med erfarne proffer over en lengre periode.

– Jeg har ikke vært i dette miljøet 24/7 tidligere. Det blir bra å bli bedre kjent med alle sammen. Dette er noen av de beste spillerne i verden. For en i min posisjon så er dette de beste jeg kan lære av, så det handler om å være som en svamp, suge til seg inntrykkene og forsøke å lære av det. 

– Dette er elitenivået. Du kunne med en gang se at standarden var helt vanvittig høy, men likevel er det enkelt å bli en del av gruppen. Så lenge du gir alt på trening er guttene helt supre med deg.

I 2021/22-sesongen satt Quansah på benken i to førstelagskamper, mot Tottenham i Premier League og Leicester i ligacupen. Han avsluttet sesongen med å vinne U19-EM med England, hvor han spilte en sentral rolle. Liverpool-spilleren spilte i alle kampene i turneringen, scoret i semifinalen og leverte en målgivende pasning i finalen, da England slo Israel 3-1.

Kampoppsettet i Dubai Super Cup

8. desember: Arsenal - Lyon
11. desember: Liverpool - Lyon
13. desember: Arsenal - AC Milan
16. desember: Liverpool - AC Milan