– Jeg kan ikke huske mange mål vi har sluppet inn etter et utspark

Jürgen Klopp ble litt sjokkert over måten Liverpool slapp inn mål på etter bare fire minutters spill mot Leicester.

Et utspark fra fem meter av Leicester-keeper Danny Ward, et par flikker, og vipps fikk Kiernan Dewsbury-Hall fritt leide mot Liverpools mål. 

«Det var som å se Rødehavet dele seg for Moses», påpekte Pål André Helland i Viaplay-studio om Liverpool-forsvarets opptreden ved den anledningen. 

Også Liverpool-manager Jürgen Klopp var sjokkert over det som skjedde:

– Resultatet var jeg selvsagt fornøyd med, men vi så alle at kampen var langt fra vår beste prestasjon. Vi vet det. Måten vi startet kampen på, med å slippe inn mål etter et utspark. Jeg kan ikke huske mange mål vi har sluppet inn etter et utspark, om jeg skal være ærlig, sa Klopp på pressekonferansen etter kampen.

– Vi fulgte rett og slett ikke med. Vi kom for sent inn i situasjonene tre ganger på rad, og til slutt kom Dewsbury-Hall alene med Ali. Selv ikke Ali kunne redde oss denne gangen. Plutselig lå vi under 1-0 mot et kontringslag som har sine klare planer. Det var så absolutt det motsatte av den starten vi ønsket oss, innrømmet Liverpool-manageren.

Her kan du se hva som skjedde da Leicester tok ledelsen på Anfield:

– På toppen av dette bare fortsatte vi å spille på Leicesters premisser. Vi tapte ballen på feil tidspunkt, vi ble for åpne, og det tok lang tid før vi kom inn i kampen. 

– Etter det hadde vi noen gode øyeblikk, hvor vi tvang frem feil hos dem. Vi scoret et mål som ble annullert, og så kom de to selvmålene. Spesielt det andre selvmålet kom etter et glimrende angrep. Vi er uheldige at ballen treffer stolpen, men Leicester er enda mer uheldige som scorer selvmål igjen.

James Pearce i The Athletic er fullstendig enig med Klopp i at det første målet burde ha vært unngått. Det kom etter at Joel Matip tapte duellen med Harvey Barnes på Danny Wards utspark, og Patson Daka fikk slå ballen videre til Dewsbury-Hall. Jordan Henderson reagerte alt for seint, og plutselig hadde Leicester-spilleren fri vei mot Alisson.

Pearce påpeker at dette var sjuende gang Liverpool slipper inn mål de første fem minuttene av en Premier League-kamp i 2022. Det er tre flere ganger enn noe annet lag. Pearce mener dette er en alarmerende trend.

– Selvsagt må vi spille bedre enn dette

– Vi ledet 2-1 til pause, men visste vi måtte gjøre det bedre i annen omgang, og det klarte vi, sier Klopp.

– Linjen ble satt høyere, vi var mer aggressive i duellene, og mer påskrudd. Men likevel hadde Leicester fortsatt sine sjanser. De spilte en god kamp, og skal ha honnør for det.

– Det er ikke uten grunn at Leicester har en ganske bra bortestatistikk. Vi kunne se det. Men vi hadde enorme sjanser i annen omgang, og kunne ha avgjort kampen. Vi tok ikke vare på dem, og det var historien i denne kampen egentlig. 

– Når du kun leder 2-1 mot en god mostander, må du kjempe med nebb og klør. Det gjorde vi, og jeg er fornøyd med det, men selvsagt må vi spille bedre enn dette, avsluttet Klopp.