– Jeg tror han har den fysiske pakken som skal til for å klare Premier League

Landslagssjef og Liverpool-supporter Ståle Solbakken tror ikke Cody Gakpo trenger mye tilvenning til Premier League.

I et intervju med VG uttaler landslagssjef Ståle Solbakken at han tror at Cody Gakpo vil bli en hit i Liverpool.

– Jeg tror han har den fysiske pakken som skal til for å klare Premier League. Han trenger ikke så lang tilvenning fra nederlandsk til engelsk tempo og fysikk, sier Solbakken til VG.

Gakpo har spilt primært på venstreflanken hos PSV, og det er også i den posisjonen han er tiltenkt en rolle i Liverpools angrepsrekke, mens han ble brukt på høyreflanken av Nederland i Qatar.

Med både Diogo Jota og Luis Diaz ute med langtidsskader vil Gakpo antagelig gå rett inn på laget så fort arbeidstillatelsen går i orden. Debuten vil trolig komme i FA-cupkampen mot Wolverhampton neste helg.

– Han er vel best fra venstre, men kan spille i alle tre posisjonene på topp, sier Solbakken. 

– Jota er mye skadet. Firmino er det ikke mulig å bli helt klok på. Når Luis Diaz er tilbake så kan det bli seks spillere som konkurrerer om tre plasser på topp, det blir spennende å se om én er på vei ut, sier Solbakken.

En annen type enn de andre

Jürgen Klopp sa imidlertid på sin pressekonferanse torsdag at Gakpo-kjøpet ikke har noen betydning for Firmino sin fremtid i klubben. Brasilianerens kontrakt med Liverpool går ut til sommeren, og han kan i teorien signere en prekontrakt med en utenlandsk klubb allerede om to dager.

Men selv om Liverpool og Firmino ikke har kommet til enighet om en ny avtale, bekrefter Klopp at han fortsatt ønsker å ha spilleren med videre. Gakpo-kjøpet får ingen innvirkning på fremtiden til brasilianeren, som er Klopps mest brukte spiller i årene hans på Anfield.

– For meg er det definitivt ikke slik. Vi er i samtaler med Bobby, sa Klopp på pressekonferansen.

EN KOMBINASJONSSPILLER: Ståle Solbakken tror ikke Cody Gakpo treninger mye tilvenning for å ta nivået i Premier League.

EN KOMBINASJONSSPILLER: Ståle Solbakken tror ikke Cody Gakpo treninger mye tilvenning for å ta nivået i Premier League.

Landslagssjef Solbakken mener imidlertid at nyankomne Gakpo vil ha en fordel mot Firmino og de øvrige angrepskollegene hans i Liverpool, i kampen om en plass i startopstillingen. 

– Han er en annen type enn de andre, han er en kombinasjonsspiller, sier Solbakken.

Gakpo står iflølge Transfermarktbokført med 13 mål og 17 målgivende pasninger på bare 24 kamper for PSV Eindhoven denne sesongen. Alle disse kom før han reiste til VM i Qatar med Nederland, hvor han gjorde tre mål på fem kamper for sitt land. I Eredivisie er det blitt ni mål og tolv målgivende pasninger på 14 kamper.

I 2021/22-sesongen ble han kåret til årets spiller i Nederland etter å ha gjort 21 mål på 47 kamper i alle turneringer.