– Det er ikke rettferdig å sammenligne angripere med Lewandowski, men hans start var ganske rusten

Liverpool-angrepet vil i årene fremover preges av 23-åringer, og Klopp er begeistret over dem begge.

– Vi tvang frem målene og det var uheldig for forsvareren. Vi forbedret oss i andre omgang. Det var ikke en skinnende aften men det er super-super-viktig i denne intense perioden, spesielt disse kampene. Vi må vinne disse, sier Jürgen Klopp til Jan Åge Fjørtoft etter kampslutt.

Det gir en foreløpig 6.-plass, to poeng bak 4.-plasserte Tottenham, når 2022 går mot historiebøkene.

– Vi var litt heldige i første omgang, vi var for passive og ble for dype, det hjalp aldri. Det var akkurat det de (Leicester) ønsket. Vi spilte rett inn i deres hender. Vi var for åpne.

Handlet Gakpo før prisen ble for høy

Liverpool-fansens julegave, Cody Gakpo, var til stede på Anfield og så kampen. Selv om 23-åringen ikke er helt pakket ut og klar, virker timingen på kjøpet å være god.

FRUSTRERER OG BEGEISTRER: Darwin Núñez både kommer til, skaper og brenner sjanser for de røde.

FRUSTRERER OG BEGEISTRER: Darwin Núñez både kommer til, skaper og brenner sjanser for de røde.

– Vi hadde en veldig nøye titt på han. Det var ikke riktig tid for å gjøre det til sommeren siden det ville ha vært for kostbart, så vi tenkte vi ville gjøre det nå. Han kan spille mange posisjoner. Jeg er veldig spent på han.

Lewandowski slet i starten han også

Kun litt over én måned skiller nederlenderen og sommerkjøpet Darwin Núñez. Sistnevnte var igjen i fokus da Liverpool berget seieren på årets nest siste dag, få dager etter at Klopp trakk paralleller til en polsk målmaskin.

– Det er ikke rettferdig å sammenligne angripere med Lewandowski, men hans start var ganske rusten, han misset helt vilt med sjanser på trening, men i disse øyeblikkene, så lenge spissene kommer til sjanser, er det bra.

– Det ville ha vært passende for situasjonen om den går i stanga og ut men denne gangen var han litt mer heldig med det. Men jeg kan ikke se mange spisser som kunne hatt den sjansen for å være ærlig, fordi den farta er helt vill. Og den pasningen til Mo i andre omgang, wow. Eksepsjonelt.