Klopp ville besøke Boris Becker i fengselet, men fikk ikke lov

Jürgen Klopp har et godt forhold til den tidligere tennisspilleren som nå er ute av fengsel.

Den tidligere tennisspilleren Boris Becker slapp i desember ut av fengsel etter å ha sonet åtte måneder som følge av økonomisk kriminalitet. Becker slo seg selv personlig konkurs i 2017, men skal ha skjult store pengesummer i et forsøk på å unngå å betale gjeld. 

Becker sonet sin straff i England og ble underveis i fengselsoppholdet flyttet til Huntercombe-fengselet i Oxford. Der forsøkte han å få besøk av sin venn Jürgen Klopp, som ønsket å komme. Men Liverpool-manageren fikk ikke lov. 

– Vi er gode venner og jeg ga navnet hans til myndighetene, men de kom tilbake til meg og sa at han ikke kunne komme fordi han var for berømt og at de derfor var bekymret for hans sikkerhet, sa Becker på et tv-intervju nylig.

Klopp bekrefter

Bild skal ha fått tak i Klopp og fått bekreftet historien, ifølge Daily Mail

– Dessverre kunne jeg ikke besøke ham fordi det visstnok ville vært en sikkerhetsrisiko. Men det er ikke så viktig - det som betyr noe nå er at Boris er fri igjen, sier Liverpool-manageren, som i likhet med Becker er 55 år gammel.

Han sier starten på deres vennskap var på Wimbledon i 2015. 

– Boris er et idol fra min ungdomstid, og vi møttes på Wimbledon for syv år siden. Det var min kone Ulla som stelte det i stand - hun visste at jeg hadde veldig lyst til å møte ham. Jeg var en stor fan gjennom hele hans karriere.

– Vi hadde en fantastisk kveld på Wimbledon og har holdt kontakten siden, sier Klopp.

Klopp legger til at han gjerne ville invitert Becker til Anfield, men det kan bli vanskelig. Tennislegenden er nemlig nektet innreise til Storbritannia de neste ti årene som en del av avtalen som førte til hans løslatelse.

– Først og fremst burde han få seg litt hvile. Hvis han ønsker å se en god fotballkamp, kan han se Liverpool. Men han heller nok litt mot andre klubber, sier Klopp.