Kun et lag har scoret mer etter hjørnespark enn Liverpool

Corner er mål har slått til i Premier League denne sesongen.

Så langt for 2022/23 har over 15 prosent av de 419 Premier League-målene kommet etter hjørnespark.

Dette kan ligge an til å bli den sesongens med flest corner-mål siden statistikken begynte å føres for 16 år siden.

Liverpool og VVD i toppen

Topplagene har profittert her. 

Tottenham (4.-plass på tabellen) har gjort flest mål på hjørnespark med 10. De følges av Fulham (9.-plass), Manchester City (2.-plass) og Liverpool (6.-plass) med syv hver. Ligaleder Arsenal står med fem.

Ifølge Premier Leagues statistikk har ingen flere avslutninger etter corner enn Virgil van Dijk med hele 14. Lagkamerat Roberto Firmino og Aleksandar Mitrović har begge 12.
LIVERPOOLS VÅPEN: De røde har skapt en rekke farligheter med cornere slått utover, spesielt fra venstre med Andy Robertson.

LIVERPOOLS VÅPEN: De røde har skapt en rekke farligheter med cornere slått utover, spesielt fra venstre med Andy Robertson.

Til tross for det har den sterke nederlenderen kun fått nettkjenning én av gangene, da Bournemouth ble slått 9-0 i august. En utsvinger fra Andy Robertson traff perfekt.

Det er grunn til å håpe og tro på mer uttelling fra Virgil van Dijk & Co.

Andre hjørne-poeng

En litt mer overraskende statistikk er at det er Leeds Uniteds Sam Greenwood som er ligaens mest treffsikre til å slå hjørnespark med 60 prosent, foran Kevin De Bruyne (51,6 prosent).

Riktignok har 20-åringen kun 10 forsøk, mot De Bruynes 31. Kieran Trippier har på sin side 60 forsøk.

Flest sjanser skapt fra hjørnespark er da ikke overraskende Newcastles Trippier med 18, én mer enn Fulhams Andreas Pereira.

Manchester City på sin side benytter seg oftere, med hell, av korte hjørnespark. Tre av lagets syv mål har kommet etter dette, hvor man har skapt situasjoner to-mot-en.