Kun to spillere overgår Keitas imponerende statistikk

Liverpool har et fantastisk poengsnitt med Naby Keita på banen.

Mandag starter Liverpool sin treningsleir i Dubai, og da blir det for første gang siden juli med en helt skadefri Naby Keita på feltet. 27-åringen har ikke vært på banen siden Community Shield-finalen mot Manchester City på grunn av en hamstringskade, men nå er han i likhet med Joel Matip og Luis Diaz endelig pigg igjen.

Historien viser at det er veldig godt nytt for Liverpool å ha Keita tilbake, for han er noe av det nærmeste man kommer en seiersgarantist. 

Det er kun to spillere i Premier League-æraen som kan vise til en høyere seiersprosent enn Liverpools midtbanespiller. Det viser tall fra Visual Game

Alisson også på listen

På listen som domineres av Manchester City-spillere fra det siste tiåret er Arjen Robben på topp. Chelsea plukket i snitt med seg hele 2,58 poeng per kamp i snitt da de hadde kantspilleren på banen. Bak ham følger Citys Aymeric Laporte med 2,53 poeng per kamp i snitt. 

På en delt tredjeplass med Arsenals tidligere City-spiller Oleksandr Zinchenko finner vi Naby Keita, med et poengsnitt på 2,49 per kamp. Det er fangst som ville gitt opp mot 95 poeng over en hel Premier League-sesong. 

Keita har spilt 76 ligakamper for de røde siden overgangen fra RB Leipzig sommeren 2018, og det store ankepunktet mot guineaneren er selvsagt skadeproblemene. Han har aldri spilt flere enn de 25 Premier League-kampene han fikk i debutsesongen. Nærmest var han forrige sesong, med 23 kamper, og denne sesongen har han ikke spilt et eneste minutt med ligafotball. 

Totalt har Keita spilt 117 kamper for Liverpool, og 87 av de er vunnet - en seiersprosent på 74,36 ifølge lfchistory.net.

Litt lenger ned på listen over spillerne med høyest poengsnitt finner vi Alisson, med et snitt på 2,27 poeng per kamp. Det er imponerende for mannen som nå har stått 150 ligakamper for de røde. 

Usikker fremtid

Det store spørsmålet nå er om Liverpool kommer til å nyte godt av Keitas solide poengsnitt i fremtiden. 27-åringen er som kjent på utgående kontrakt denne sesongen, og så langt er det ikke noe som tyder på at vi er i nærheten av enighet om en forlengelse. 

Nå er det under en måned til han fritt kan forhandle med klubber i utlandet om en Bosman-overgang til sommeren, og interessentene skal være mange. 

Tidligere har det blitt rapportert at klubber som Juventus og PSG følger med på situasjonen, og denne uken ble Keita i likhet med Alex Oxlade-Chamberlain linket til AC Milan.