Lamslått av sjenerøsiteten til lokal supporter

En lokal supporter i Liverbirds Tromsø har sørget for årets beste julegave.

Den lokale supporteren ønsker å være anonym, men hans sjenerøsitet fortjener all oppmerksomhet den kan få. Mannen som føler en spesiell tilknytning til Liverpool og Liverbirds Tromsø kom for et par uker siden på døren til supporterklubbens leder Jørgen Hjertsen med en presang av de sjeldne. 

Han hadde med seg en konvolutt, og inni den lå det en tur med billetter for fire personer til hjemmekampen mot Nottingham Forest i april. To heldige reisefølger på to personer kan til våren få drømmeturen til Anfield. 

– Jeg ble ganske lamslått og satt ut av det, sier Hjertsen til liverpool.no. Det var avisen Nordlys som først omtalte saken. 

Kriterier

Nå skal Liverbirds Tromsø finne ut hvem som skal bli de heldige vinnerne av billettene. Noen kriterier er satt til hvem som kan søke. De må ha tilknytning til Tromsø eller omegn, én av de reisende må være under 16 år og de kan ikke ha vært på Anfield fra før. Og de må selvsagt ha mulighet til å dra helgen 23. til 25. april. Kampen mot Forest kan for øvrig bli flyttet dersom de røde går til semifinalen i FA-cupen.

Hjertsen sier at den gavmilde supporteren ønsker å glede noen som aldri har vært på Anfield i en tid der mange sliter med å få endene til å møtes.

– Han vil gi noen muligheten til å oppleve det samme han har opplevd, og sier at han vil gi noe tilbake etter alt Liverbirds Tromsø har betydd for ham. Det er ikke alle som har økonomiske rammer som gjør at de kan dra på Liverpool-tur, og derfor er dette en veldig fin gest, sier Hjertsen.

De fire som blir de heldige utvalgte vil også få en Liverpool-drakt hver, som blir sponset av Liverbirds Tromsø. 

Godt miljø og bidrag til lokalsamfunnet

Liverbirds Tromsø gjennomfører i år som vanlig innsamlingsaksjon før jul. Pengene går til Kirkens Bymisjon i Tromsø og Jamie Carraghers 23 Foundation. Begge mottakerne har mottatt flere hundre tusen kroner fra den lokale supporterklubben over flere år. 

Hjertsen forteller om et godt og inkluderende miljø i Liverbirds-klubben, som teller om lag tusen medlemmer. Stamstedet er Bastard Bar, og der er det alltid en fast gjeng som møter opp for å se kamp. 

– Vi har et veldig godt og inkluderende miljø der alle er velkommen. Jeg tror medlemmene er glad i miljøet og synes det er en positiv ting å være del av. Vi er også veldig stolt av vårt veldedige bidrag. Dessverre er det fattigdom også i Tromsø, og det er barn og ungdom og barnefamilier som ikke har det så bra som andre, sier han. 

Nå vil initiativet til en veldig gavmild supporter sørge for at fire personer vil få en opplevelse de sent vil glemme.