Lite spilletid og managerskifte til tross, den unge Liverpool-spilleren gir ikke opp så lett

Max Woltman har ikke lykkes på lån i Doncaster, men har ingen planer om å kaste inn håndkledet i januar.

I dag er det nøyaktig ett år siden Max Woltman fikk sin førstelagsdebut for Liverpool. Den store drømmen gikk i oppfyllelse da han erstattet Takumi Minamino tre minutter på overtid i 2-1-seieren over AC Milan i Champions League-kampen på San Siro den 7. desember 2021. 

– Det var utrolig. En veldig spesiell dag for meg og min familie. Det skjedde så fort, helt mot slutten av kampen. Jeg kommer aldri til å glemme det, sa 2003-modellen etterpå.

En drøy måned senere fikk han sin første kamp fra start for Liverpools førstelag, i 4-1-seieren over Shrewsbury i FA-cupens tredje runde. Han ble byttet ut etter første omgang, men det var uansett en stor opplevelse å få spille foran et fullsatt Anfield.

– Du kan ikke bli nervøs. Du må beholde roen, og nyte det så mye som mulig. Det handler om å gjøre en jobb for laget, og hjelpe dem til neste runde, noe vi klarte, sier Woltman i et intervju med Liverpool Echo.

Ti kamper

Mens han gode kompis Tyler Morton har storspilt på lån hos Blackburn Rovers denne sesongen, har ikke Woltman lykkes like godt i sitt låneopphold hos Doncaster Rovers. Wirral-gutten har bare fått ti kamper for League Two-klubben så langt, og bare to av disse har vært fra start.

Det hjalp selvsagt ikke at manageren som hentet ham til klubben, Gary McSheffrey, ble sparket i oktober. Men tenåringens andre kamp fra start for sesongen kom mot Walsall under den nye manageren, Danny Schofield, fredag kveld, etter at Woltman ikke var i de to foregående kamptroppene. 

– Det er interessant med Max. Jeg synes han har vært utmerket på trening de par siste ukene, sa Schofield før den kampen.

– Han hadde en liten forsmvikt, og var ikke i troppen en stund. Vi hadde en prat med ham. Han er bare 19 år, la han til.

Han har masse potensial. Ellers ville han ikke ha vært i Liverpool. Han har vært fantastisk de par siste ukene, og vil få muligheter om han fortsetter å trene slik som dette.

Det har vært ymtet frempå om at Liverpool kan komme til å avbryte utlånsoppholdet til Woltman i januar. Selv vil han ikke høre snakk om det. 

– Jeg måtte komme over at manageren som hentet meg fikk sparken, og tilpasse meg måten den nye manageren ønsker at vi skal spille på. Det handler om å komme i form, og spille meg inn i planene hans. Den nye managerens spillestil passer meg veldig bra, så forhåpentligvis klarer jeg å bygge opp et godt forhold til ham, slik at jeg får spille mye fotball utover i sesongen, sier angriperen som spiller med nummer 18 på ryggen i Doncaster.

– Det er et stort steg i min karriere å spille seniorfotball isteden for akademifotball. Jeg ønsker å jakte opprykk med dette laget. Jeg føler jeg er god nok til det, legger han til.

Holder kontakten

Liverpool har holdt kontakten med Woltman gjennom hele sesongen, forteller tenåringen.

– Jeg har mye kontakt med Liverpool. De sjekker hvordan det går med meg, hvordan det fungerer på trening, og spør om hvordan jeg føler meg både mentalt og fysisk. Liverpool gjør en veldig god jobb med å holde kontakten og hjelpe meg.

Det var like før transfervinduet stengte i sommer at låneavtalen med Doncaster gikk i boks. 

– Agenten min ringte meg, og spurte hva jeg tenkte om at Doncaster hadde vist interesse. Jeg var klar for utfordringen, så det handlet om å få alt i orden så fort som mulig. 

– Du opplever selvsagt noen mindre tilbakeslag i seniorfotballen. Du må omstille deg, og lære på veien. Liverpool sa jeg ville lære ting jeg ikke kan lære på akademiet, og ba meg ta en dag om gangen.