– Liverpool er ekstremt godt stilt på keeperplass

Andy Lonergan er kanskje Everton-spiller nå, men det hindrer ham ikke i å snakke om sine tidligere kollegaer.

Det var ekstremt overraskende da Liverpool ut av det blå signerte Andy Lonergan som backup sommeren 2019, etter at veteranen hadde blitt frigitt av Middlesbrough.

Et prøvespill ble til en korttidskontrakt, og den nå 39 år gamle målvakten fikk være del av troppen i 2019/20-sesongen, som vant UEFA Super Cup, FIFA Club World Cup og Premier League. Han fikk ingen kamper for de røde, men fikk trene med noen målvakter som har satt sine spor.

Spesielt Alisson er Lonergan opptatt av.

– Teknisk er han klasse. Men kreftene hans… Når jeg sier krefter, så mener jeg at han trolig kunne stått i midten av målet, uten å bevege føttene sine, og likevel stupe opp i hjørnet. Jeg overdriver ikke, det var helt fenomenalt, sier han til podcasten The Yours, Mine, Away!, med den tidligere målvakten Mark Howard. Intervjuet var først gjengitt av thisisanfield.com

– Med hekkene husker jeg at kepeertreneren sa «du går bare rundt dem». Da tenkte jeg «jeg kan ikke det, da vil jeg se ut som en idiot». Jeg hoppet med begge beina over hindringene, mens Alisson bare brukte en og en fot, og hoppet gjennom disse hindringene. Han er en stor kar, men så rask og så eksplosiv. Han er en klassespiller, og helt utrolig, sier han videre.

– Kelleher er av de beste unge målvaktene jeg har sett

En annen som imponerte stort var andrekeeper Caoimhin Kelleher.

– Caoimhin Kelleher, for en målvakt han kommer til å bli! Han er med god margin den beste unge keeperen jeg har sett. Han er fantastisk, for en keeper!, forteller han i podcasten.

– Adrian kom da jeg var der. For en fyr! Han har så mye energi. Han er som en sjuåring, og stopper bare ikke. Simon Mignolet også. Jeg fikk jobbe med ham i noen uker. Alisson var bortreist, og jeg tenkte «dersom han er nummer to, og er så god, hvor god er nummer én?». Vi spilte en five-a-side-kamp og han slapp ikke inn et mål, utrolig.

Etter at Lonergan forlot de røde, signerte han en korttidskontrakt med Stoke, og deretter en korttidsavtale med West Bromwich Albion. I august 2021 ble han hentet til Everton, og den avtalen ble fornyet med et nytt år i sommer, så han er fortsatt Premier League-spiller, og vil være det ut denne sesongen.