Luktet lunta da han fikk lurespørsmål på pressekonferansen

Journalistene brukte alle knepene i boka for å få Pep Lijnders til å røpe noe om Liverpools lagoppstilling mot Manchester City.

Denne uken er det blitt spekulert over en lav sko hvilke lag Liverpool og Manchester City kommer til å mønstre i deres innbyrdes ligacupoppgjør på Etihad torsdag kveld. Både Pep Guardiola og Jürgen Kopp har holdt kortene tett til brystet omkring hvilke VM-spillere og hvilke unggutter som eventuelt blir involvert, og heller ikke Liverpools assistentmanager lot seg lure av journalistene da han ble sendt til å ta seg av pressekonferansen onsdag.

Da en av journalistene spurte om Ben Doak vil spille for Liverpools juniorlag i FA Youth Cup torsdag, måtte Lijnders dra på smilebåndet.

– Veldig smart spørsmål, for dersom jeg sier han vil spille for juniorlaget, så vil han ikke spille for oss. Jeg skjønner det. Jeg elsker uansett spørsmålet. Veldig frekt! I går gikk jeg av treningsfeltet etter en sinnsykt kul økt. I det jeg går av banen sammen med Jürgen så hvisker han til meg: «Wow, Stefan og Bobby Clark, de er så modne. De spiller som de er 25 år gamle». Jeg svarte umiddelbart: «Ben Doak, der har du litt av en signering».

Både City og Liverpool har tradisjonelt brukt unge spillere i ligacupen tidligere, men nå som begge klubbene har fått mange VM-spillere tilbake i trening kan det bli litt mer seniorpreg over lagoppstillingen når to slike tungvektere møtes til innbyrdes oppgjør.

– De spillerne som spilte i VM har rytme, men de trengte noen dager fri også. De spillerne som er kommet tilbake, som Hendo, Trent, Ali og Fabinho, har god energi, godt tempo og spiller med selvtillit. Det er viktig, slo Lijnders fast. 

– Men vi hadde også en veldig god treningsleir i Dubai. Alder er bare et tall. Vi vurderer ikke erfaring ut fra alder. Vanligvis kommer ligacupen i en periode hvor vi spiller hver tredje dag. Nå er situasjonen litt annerledes, for vi har hatt mange uker fri. Vi mener fortsatt at vi må gi våre talenter sjanser, ikke bare mot lag fra lavere divisjoner, men også mot Premier League-motstand, for vi har tro på dem, og ønsker at de skal få utfordringer som setter dem litt på prøve. Det er på den måten spillere blir bedre, la han til.

En miks av VM-spillere og unge talenter?

Det faktum at VM-kvartfinalistene Alisson Becker, Fabinho, Jordan Henderson og Trent Alexander-Arnold var tilbake i trening med troppen allerede mandag kan tyde på at de er tiltenkt spilletid på Etihad, men det er også verdt å merke seg at en trio av unggutter trolig vil være med i troppen mot City selv om Liverpools juniorlag skal spille mot Bournemouth i FA Youth Cup samme dag.

Ben Doak, Stefan Bajcetic og Bobby Clark har alle trent for fullt sammen med seniorene denne uken. Det har også den unge stopperen Jarrell Quansah gjort.

Pep Guardiola antydet på sin side også at han vil benytte seg av noen av Citys VM-spillere i kampen. 

Tirsdag var kvartetten Nathan Ake, Rodri, Manuel Akanji og Aymeric Laporte tilbake, og onsdag kunne City-manageren hilse seks VM-spillere til velkommen tilbake på treningsfeltet. 

– De kommer tilbake en etter en. I dag var det seks spillere som kom tilbake, og det var første gang at så mange kom tilbake på en gang. Vi er glade for å ha dem tilbake, og de gjorde det veldig bra på treningen. De har fått en unik erfaring. Spillerne som var i VM er i bedre form enn de som har vært her. Sergio Gomez, Riyad Mahrez, Erling Braut Haaland og Cole Palmer er ikke helt i form ennå, sa Pep Guardiola under sin pressekonferanse onsdag.

– VM-spillerne har trent hver eneste dag, mens de andre har hatt ferie. De som kommer tilbake har beholdt rytmen, mens de som ikke deltok i VM mangler litt på det området, slo City-manageren fast.