Midtbanespilleren som Klopp ønsker seg ser ikke ut til å komme i januar

Liverpool har ikke lagt inn bud, verken på Moises Caicedo, Enzo Fernandez eller Jude Bellingham.

Ferdige med januarhandelen?

Paul Joyce i The Times tror ikke det er tvil om at dersom Jürgen Klopp fikk et ønske oppfylt for det nye året, så vil det være å signere Jude Bellingham. 

Mye av fokuset ble rettet mot Liverpools midtbane etter 2-1-seieren over Leicester. Midtbanen hang ikke sammen i store deler av kampen, men likevel mener Joyce at det er lite sannsynlig at det vil komme en midtbanespiller inn porten i januar.

«Mye tyder på at Liverpool allerede er ferdige med innkommende spillere i januarvinduet, om det ikke skulle skje noe uventet, og en mulighet skulle dukke opp. Bud er ikke lagt inn på Benficas Enzo Fernandez eller Brightons Moises Caicedo», slår Joyce fast.

ØVERST PÅ ØNSKELISTEN: Det er ingen hemmelighet at Jürgen Klopp vil ha Jude Bellingham, mend Borussia Dortmund er ikke interesserte i å selge den engelske landslagsspilleren før til sommeren, og mange klubber vil være med i dansen rundt gullkalven.

ØVERST PÅ ØNSKELISTEN: Det er ingen hemmelighet at Jürgen Klopp vil ha Jude Bellingham, mend Borussia Dortmund er ikke interesserte i å selge den engelske landslagsspilleren før til sommeren, og mange klubber vil være med i dansen rundt gullkalven.

Midtbane til besvær

James Pearce i The Athletic påpeker også at Liverpools midtbane ikke hang sammen mot Leicester, med Fabinho på sykehuset ved siden av sin fødende kone. 

«Jordan Henderson slet i en dypere rolle enn han er vant til, og mistet ballen ni ganger i første omgang alene. Da kampen var over hadde han mistet ballen 15 ganger. Harvey Elliott spilte heller ikke opp mot sitt beste før han haltet av banen på tampen av kampen», påpeker Pearce.

Athletic-journalisten trekker frem Thiago som det eneste lyspunktet på midtbanen. 

«Spanjolen hadde flere ballberøringer (112) enn noen annen spiller på banen, og 81 av hans 92 pasninger fant en medspiller (88%). Han vant tolv av 17 dueller (17%). Ingen av hans lagkamerater gjorde flere taklinger (fire) eller brytninger (tre). Ingen på banen ble felt flere ganger (seks)», påpeker Pearce.

Den tidligere Bayern München-spilleren er den eneste senior-midtbanespilleren som Liverool har kjøpt siden Naby Keita ble handlet inn i 2018.

«Han oset klasse, noe som lover godt for utfordringene som kommer, men hvem skal hjelpe ham?», undrer Pearce.

Han påpeker at Fabinho siden august heller ikke har vært på det samme nivået som tidligere sesonger, selv om brasilianeren viste lovende takter mot Aston Villa 2. juledag.

Naby Keita og Alex Oxlade-Chamberlain er på utgående kontrakter, og ingen av de to har fullført 90 minutter i Premier League denne sesongen. Ox har faktisk ikke gjort det siden i april 2018. 

Curtis Jones er mye skadeplaget, og James Milner fyller 37 år kommende uke. Samtidig er innlånte Arthur Melo fortsatt ute etter låroperasjonen han gjennomgikk i oktober.

Tenåringen Stefan Bajcetic er lovende, og fikk et nytt innhopp mot Leicester, men Pearce mener det ikke er tvil om at Liverpool trenger å styrke midtbanen.

LIVERPOOL HAR IKKE LAGT INN BUD: Chelsea er nå favoritter til å sikre seg Enzo Fernandez, som vil koste over 100 millioner pund.

LIVERPOOL HAR IKKE LAGT INN BUD: Chelsea er nå favoritter til å sikre seg Enzo Fernandez, som vil koste over 100 millioner pund.

Rykter om Caicedo og Fernandez avfeies som oppspinn

Pearce opplyser imidlertid at sikre kilder på Anfield har avfeid rykter om at Liverpool har startet samtaler med Brighton om Moises Caicedo. Kildene avfeier også spekulasjonene som linker Liverpool til Benficas Enzo Fernandez, som vil koste kjøpende klubb over 100 millioner pund.

«Det gjenstår å se hvor mye penger som er igjen i kisten etter Gakpo-handelen, men det vil være en tabbe av Liverpool å sitte stille til sommeren. Midtbanen er blitt et skikkelig problem nå som vi går inn i det nye året. Kampen mot Leicester var et klart bevis på behovet for å gå ut på markedet for å finne en løsning», skriver Pearce.

The Athletic sin Brighton-ekspert, Andy Naylor, er like klar i sin tale som Pearce når det gjelder Caicedo.

«Rapporter som linker Mac Allister og Caicedo med alle og enhver bør tas med en stor klype salt. Selvsagt er det interesse, men ingen klubber har tatt direkte kontakt med Brighton ennå. Inntil det skjer, og disse klubbene er villige til å legge enorme summer på bordet, er dette bare oppspinn», skriver Naylor på Twitter.