– Min rolle er blitt kraftig overdrevet

Virgil van Dijk toner ned sin rolle i Gakpo-overgangen.

Etter Liverpools 2-1-seier over Leicester, hvor nysigneringen Cody Gakpo satt på tribunen og så sitt nye lag i aksjon ringside for første gang, fikk landsmannen Virgil van Dijk spørsmål om sin rolle i overgangen.

– Den er blitt kraftig overdrevet. Selvsagt snakket jeg med ham, og jeg har selvsagt bare gode ting å si om klubben, for jeg er jo her. Jeg har likt meg her hele tiden, og vi har hatt stor suksess. Jeg tror manageren også har påpekt dette.

– Dersom det var jeg som skulle ta en slik avgjørelse nå, så hadde det vært en enkel avgjørelse å ta, og jeg trengte ikke å overbevise ham. Jeg svarte ærlig på de spørsmålene han hadde. Jeg er veldig glad for at han er her, og forhåpentligvis kan han begynne å spille for oss så fort som mulig, sa stopperbautaen til Sky Sports.

SATT PÅ TRIBUNEN: Cody Gakpo var på plass på Anfield sammen med sin bedre halvdel.

SATT PÅ TRIBUNEN: Cody Gakpo var på plass på Anfield sammen med sin bedre halvdel.

Han ble også spurt om hva landsmannen ville bringe til laget.

– Forhåpentligvis mye. Han er en god spiller, en god gutt, og jeg vet selvsagt alt om hvordan det er å komme hit i januar. Vi må gi ham tid, og jeg er sikker på at Liverpool-fansen vil gi ham den tiden han trenger. Jeg har sagt det før, at vi er en familie her, og de som betyr noe vil alltid støtte deg uansett hva som skjer. Han må bare krumme nakken uansett hva som skjer, kjempe, nyte øyeblikkene og være viktig for Liverpool FC.

– Til tider spilte vi veldig svakt

Van Dijk innrømmet av Liverpools spill mot Leicester var under pari, men han var fornøyd med at laget sikret seg de tre poengene takket være to merkelige selvmål av Leicester-stopper Wout Faes. 

– Til tider spilte vi veldig svakt, men da er det bra å få med seg tre poeng. Det høres ut som en klisje, men det er veldig viktig å vinne denne typer kamper, og det gjorde vi. Det var det positive med denne kampen. Nå må vi komme oss til hektene igjen, og bli klare til Brentford-kampen.

– Vi gjorde det vi kunne. Vi forsøkte å komme inn i kampen, men vi var ikke gode nok i dag, og det vet vi alle som en. Vi skal gjøre det bedre enn dette, men vi vant, og det var veldig positivt. Det er selvsagt hva det handler om. Men det er masse vi må forbedre oss på.

Liverpool ligger fortsatt på sjetteplass i Premier League, men nå er avstanden opp til Tottenham på fjerdeplass bare to poeng, når de to lagene har like mange kamper spilt. Mellom de to lagene ligger Manchester United, ett poeng foran Liverpool, med en kamp mindre spilt.

Manchester United spiller borte mot Wolverhampton i tidligkampen lørdag, mens Tottenham spiller hjemme mot Aston Villa 1. nyttårsdag.

– Vi forberedte oss godt til kampen. Vi spilte en god kamp mot Aston Villa i Birmingham her om dagen, og vi forsøkte å fortsette slik. Spillet vårt ble kanskje litt for oppjaget til tider, og vi mistet ballen i farlige situasjoner, og ble litt for åpne. De har selvsagt også mange spillere som kan spille på sine styrker. Vi er glade for de tre poengene. Vi skal beholde selvtilliten, og se mot neste kamp, avsluttet Liverpool-forsvareren.