Nå er kampen om Bellingham for alvor i gang - og Fernandez-ryktene tiltar i styrke

Liverpool skal være i førersetet i kampen om Jude Bellingham, og ferske rapporter fra Argentina hevder at de røde også jakter Enzo Fernandez.

Det er kanskje vanskelig å se for seg at Liverpool skal kaste over to milliarder på bordet for to midtbanespillere til sommeren, all den tid FSG har vært forsiktige på overgangsmarkedet i løpet av sin tid som eiere, men mye tyder på at de røde nå vil åpne lommeboken i 2023. 

FSG vurderer å selge klubben, men er også åpne for å ønske nye partnere velkommen som eiere. Uansett hva som skjer kan det bety at amerikanerne har sett at det ikke er lett å konkurrere med rikere klubber der sjekkheftene sitter løst. 

Nå rapporteres nemlig Liverpool å være i førersetet i kampen om to av verdens mest ettertraktede unge midtbanespillere, og at forhandlingene allerede er i gang. 

Hva skjer med Bellingham?

Mandag rapporterer den normalt veldig treffsikre journalisten David Ornstein i The Athletic at Liverpool blir sett på som de som for øyeblikket ligger best an i kampen om Borussia Dortmunds Jude Bellingham. 

Nå som 19-åringens VM er ferdig etter Englands kvartfinaletap mot Frankrike, kan jakten på midtbanespilleren intensiveres - og Ornstein skriver at det er Jürgen Klopp som leder jakten. 

Konkurransen er selvsagt hard, og Real Madrid, Chelsea og Manchester City må regnes med. Det samme må Dortmund, som selvsagt aller helst vil beholde sin juvel. 

Spørsmålet er hva Bellingham og hans familie faller ned på. 

«Mange i industrien er raske med å gi ros til Bellingham og hans foreldre for den imponerende måten hans karriere blir styrt på, og de regner med at nøye vurderinger vil bli gjort på veien videre for å finne det beste alternativet», skriver Ornstein. 

Sunday World-journalist Kevin Palmer følger mandag kveld opp med at Liverpool allerede nå har satt i gang arbeider med å forsøke å komme til enighet både med Bellingham og Dortmund.

Argentinsk presse melder om spennende utvikling

En annen ung midtbanespiller som har hatt et godt VM er Argentinas Enzo Fernandez. 21-åringen fra Benfica har fremdeles to kamper igjen, og de hvite og lyseblå kan gå hele veien til finalen om de slår Kroatia i semifinalen på tirsdag. 

Når VM er over om en snau uke vil nok Fernandez snart bli nødt til å tenke seg om med tanke på hvor han vil ta neste steg i karrieren - selv om det bare er et halvt år siden han kom til Benfica fra River Plate. 

Det neste steget kan bli Anfield, ifølge ferske rapporter fra argentinsk presse. 

Mandag meldte avisen Dario La Capital, gjengitt av DaveOCKOP, at Liverpool og Benfica allerede har kommet til enighet om en overgang for den 21 år gamle midtbanespilleren som kan bekle både den dype rollen og i tillegg spille som indreløper. Varsky Sports fulgte også opp med informasjon om at Liverpool er interessert i spilleren, og at han har en utkjøpsklausul på 120 millioner euro.

Nå melder journalist Gustavo Yarroch at Fernandez og Liverpool allerede skal være nær enighet om de personlige betingelsene. Yarroch følger River Plate tett, og ifølge Anfield Watch vil den argentinske klubben ha krav på hele 25 prosent av en eventuell neste overgangssum. 

Også Manchester-klubbene skal være interessert i Fernandez.