– Nå er vi i et modus der vi er på jakt

Liverpool er nå fem poeng bak Tottenham på topp fire, med en kamp mindre spilt.

De røde kom godt i gang igjen i Premier League etter VM-pausen, og slo Aston Villa 3-1 på bortebane på Boxing Day.

Tidligere samme dag hadde Tottenham avgitt poeng borte mot Brentford, og nå er avstanden på fem poeng, der de røde har én kamp mindre spilt. Jürgen Klopp har uttalt at målsetningen nå er topp fire denne sesongen – og det ser det ut til å bli en hard kamp om – med Newcastle, Tottenham, Manchester United, Liverpool, og muligens Brighton og Chelsea involvert.

– Nå jakter vi. Vi er definitivt i et modus der vi er på jakt. Vi må være veldig ukomfortable å møte for alle som skal spille mot oss, og slik er det. Jeg likte veldig godt den starten vi fikk. Jeg vet at kampen mot Aston Villa var superintens, men jeg elsket starten vår i kampen, sier manageren på pressekonferansen før kampen mot Leicester.

– Du kunne se at det var veldig annerledes enn mange av kampene vi har spilt denne sesongen, og det er veldig viktig. Vi må gjøre det igjen, starte med mye energi og så holde ut kampen så klart.

Leicester gikk på tap

Etter en tøff start på sesongen så Brendan Rodgers ut til å få orden på Leicester igjen før VM-pausen, men mot et veldig godt Newcastle-lag ble det tap på hjemmebane i den første kampen etter VM-pausen.

– Leicester hadde også sin første kamp tilbake, og de fikk ikke noen god start på kampen. Intensiteten til Newcastle var eksepsjonell, og den dagen kunne ikke Leicester håndtere det. Men Brendan er en utmerket manager, Leicester har mange store spillere, og de vil prøve å gjøre det helt annerledes mot oss, så det må vi være klare for, sier Klopp.

– Det positive nå, er at vi tidligere ikke visste helt hvordan det ville føles og slike ting, men med pausen vi har hatt og alt, føles det veldig friskt igjen for å være ærlig. Vi er veldig spente, og veldig klare for å spille igjen og igjen og igjen. Det er det vi nå må vise på banen, og vår neste sjanse er mot Leicester. Like etter det kommer Brentford-kampen, og slik er det for oss fleste, men her og nå er alt greit.

Liverpool - Leicester spilles fredag kl. 21.00, og vises på V Sport PL og Viaplay.