Tre røde involvert i kvartfinaler i dagNå må han stoppe Lionel Messi

Nå starter alvoret i VM.

Nå er det åtte lag igjen i årets fotball-VM, og fredag og lørdag skal de fire kvartfinalene spilles i Qatar.

Den første kampen er mellom Brasil og 2018-finalist Kroatia, med Dejan Lovren i startoppstillingen. Brasil er store favoritter, og det er forventet at Alisson Becker igjen vil stå i mål for brasilianerne. 30-åringen har vært strålende så langt i mesterskapet, og det ene målet han har sluppet inn kom i forrige kamp mot Sør-Korea, etter et langskudd som skiftet retning i Thiago Silva.

Det er ikke ofte vi ser Alisson slippe inn mål på langskudd, og det var noe som ble plukket opp av Omar Chaudhuri i Twenty First Group, som jobber med idrettsintelligens og data. Han påpekte at at Liverpools forsvarere gjør alt det de kan for å ikke blokkere avslutninger som kommer fra utenfra boksen. Det vil være fordi de er trygge nok på at Alisson er en så god målvakt at han har god mulighet til å redde avslutninger som kommer fra distanse, så lenge han har god sikt og dersom ballen ikke endrer retning. 

Det skal bli interessant å se om det vil fortsette å skje i denne kampen mot Kroatia, der de møter skuddbeina til Luka Modric, Ivan Perisic og Marcelo Brozovic.

Fabinho vil med all sannsynlighet starte kampen på benken igjen. Han har spilt én kamp i VM, og det var i siste gruppespillkamp mot Kamerun da Brasil allerede hadde vunnet gruppen.

Brasil - Kroatia spilles kl. 16.00, og vises på TV 2.

STRÅLENDE: Alisson Becker har hatt et meget godt mesterskap.

STRÅLENDE: Alisson Becker har hatt et meget godt mesterskap.

Virgil mot Messi

Nederland har hatt et godt mesterskap, og slo USA komfortabelt i sin åttendedelsfinale. Når Argentina i kveld er motstander, ser alle mot Virgil van Dijk, som stadig viser seg som en av verdens aller beste forsvarsspillere.

Nederland har vært favoritter i sine kamper så langt i mesterskapet, men mot Argentina er de underdogs – i alle fall ifølge bookmakerne.

På en pressekonferanse tidligere i uka fikk van Dijk spørsmål om duellen med Messi, da de er hvert sitt lags store profiler inn mot denne kvartfinale.

– Det er en ære å spille mot Messi. Det er ikke meg mot ham, eller Nederland mot ham, men Nederland mot Argentina. Ingen kan vinne en fotballkamp på egen hånd. Vi skal forsøke å komme opp med en god plan, sa Virgil van Dijk på pressekonferansen.

Dette er ikke første gangen at Liverpool-stopperen får bryne seg på mannen som av mange omtales som verdens beste fotballspiller. Duoen møtte hverandre i Champions League-semifinalene mellom Liverpool og Barcelona i 2019. Messi gikk den gang definitivt seirende ut av den første duellen. Han gjorde to av målene i 3-0-seieren til katalanerne. Heldigvis kom van Dijk best ut av den andre kampen, da de røde vant 4-0 på Anfield og tok seg til Champions League-finale.

– Det vanskelige med ham er at når vi angriper, så gjemmer han seg bort. Vi må være veldig skarpe når det gjelder defensiv organisering, sier Liverpool-stopperen.

Nederland - Argentina spilles kl. 20.00, og vises på NRK 1.

Lørdag spilles Portugal - Marokko og England - Frankrike

Fotball VM i Qatar

• VM for første gang i Midtøsten, fra 20.11 til 18.12.
• Det har blitt avdekket systematiske menneskerettighetsbrudd og grov utnytting av migrantarbeiderne som har bygget stadioner og infrastruktur, og jobber innenfor servicebransjen.
• 90% av befolkningen på 2,6 millioner er migrantarbeidere uten statsborgerskap.
• Ytrings-, forsamlings- og pressefriheten er sterkt begrenset i Qatar.