– Når det først løsner, vil scoringene komme like tett som bussene i London!

Darwin Nunez har ikke scoret etter VM-pausen, men Trent Alexander-Arnold har klokkertro på sin lagkamerat.

Darwin Nunez måtte gå målløs av banen for tredje kamp på rad, da Liverpool slo Leicester 2-1 sjette juledag. Likevel var uruguayaneren en av sitt lags beste spillere. Det mente også lagkamerat Trent Alexander-Arnold. Nunez ble belønnet med en sjuer på spillerbørsen til Liverpool.no, en vurdering som folket også ser ut til å være enig i.

– Jeg tror jeg snakker på vegne av alle hans lagkamerater når jeg sier han har vært enestående siden han kom til klubben. Folk bedømmer ham ut fra antall scoringer, og det må en spiss regne med. Slik er livet. Men han kan gå av banen med hodet høyt hevet, for han kommer i de riktige posisjonene, og skaper virkelig trøbbel for motstanderne, slår Alexander-Arnold fast til Liverpoolfc.com.

Nunez kunne notere seg for en assist mot Leicester, da Wout Faes gjorde sitt andre selvmål for kvelden på en retur fra uruguayanerens fine avslutning som traff stolpen. 23-åringen løp fra alt og alle, og løftet ballen elegant over keeper Danny Ward, før lærkula traff innsiden av stolpen. Leicester-forsvarer Faes sendte så ballen rett i egne nettmasker da han forsøkte å klarere situasjonen.

– Han er en stor trussel. Han er god til å komme seg bak forsvaret, han er god til å holde på ballen, og han flikker baller videre. Han gjør alt som manageren har bedt ham om. Han presser godt, han har gode holdninger, han har vinnervilje. Du kan ikke stille spørsmål ved noe av dette, sier Alexander-Arnold.

Nunez har ikke scoret siden 3-1-seieren over Southampton i november, som var siste kampen før VM-pausen. Da gjorde han to av målene. Etter dette har han hatt en haug med sjanser i kampene mot Manchester City, Aston Villa og Leicester, og i førstnevnte kamp noterte han seg også for en målgivende pasning.

– Det vil være folk som sier han har misbrukt mange sjanser, og han har ikke scoret alene med keeper noen ganger. Han skulle kanskje ha scoret rett i forkant av vårt andre mål mot Leicester, men han kommer seg i de riktige posisjonene, og når det først løsner vil scoringene komme like tett som bussene i London! Vi venter bare på at det skal skje, men han er en fantastisk fyr, og en enestående spiller, slår Alexander-Arnold fast.

– Intensiteten var ikke der

Scouseren erkjenner at Liverpool ikke spilte noen god kamp mot Leicester, selv om laget vant 2-1 takket være to bisarre selvmål av Wout Faes.

– Det var ingen god kamp, for å være ærlig. Som lag er vi skuffet over hvordan vi spilte, men tre poeng er tre poeng, og disse poengene kan bli viktige når slutt-tabellen skal gjøres opp. Dette var en av de kampene hvor vi ikke er fornøyd med hvordan vi spilte, og det er mye vi kan lære av denne kampen.

Leicester tok tidlig ledelsen da Kiernan Dewsbury-Hall fikk nærmest fritt leide mot Liverpools mål. Det var som å se Rødehavet dele seg for Moses, påpekte Pål André Helland i Viaplay-studio om Liverpool-forsvarets opptreden ved den anledningen. 

– Intensiteten var rett og slett ikke der de første 15-20 minuttene. Det var en treg og likegyldig start på kampen fra vår side, og intensiteten var ikke der. Vi gjorde rett og slett ikke det vi er gode til. Vi må finne ut hvorfor det ble slik. Det finnes ingen unnskyldninger, men vi tok de tre poengene til slutt, sier høyrebacken.

BLIR IKKE TELLENDE SOM ASSIST: Trent Alexander-Arnold slo innlegget som Wout Faes sendte i egne nettmasker da Liverpool utlignet til 1-1.

BLIR IKKE TELLENDE SOM ASSIST: Trent Alexander-Arnold slo innlegget som Wout Faes sendte i egne nettmasker da Liverpool utlignet til 1-1.

Fortsatt null assists

Seieren var Liverpools fjerde på rad i Premier League, og tok dem bare to poeng bak Tottenham som innehar den siste Champions League-plassen for øyeblikket. 

– Som jeg sa, tre poeng er tre poeng, og vi har satt oss selv i en god posisjon nå. Vi må stå på videre, og håpe at lagene foran oss på tabellen avgir poeng. Vi er ikke halvveis i sesongen ennå, så det gjenstår mange kamper å spille. Derfor kan mye skje. Vi var i en lignende situasjon i fjor, der vi jaktet Manchester City på denne tiden av året, og lå ti eller elleve poeng bak dem. Men lag avgir poeng, og ingen vil gå ubeseiret og ikke avgi poeng fra nå og frem til sesongslutt. Forhåpentligvis blir det i så fall vi som gjør det, men det er usannsynlig at noe lag vil klare det. Vi må bare sørge for at vi kommer i posisjon til å dra nytte av det når lagene rundt oss avgir poeng, sier Alexander-Arnold.

Wout Faes sitt første selvmål kom etter et innlegg fra høyrebacken, og Paul Joyce i The Times mener at scouseren var tilbake på sitt beste offensivt. Målgivende til selvmål teller imidlertid ikke i statistikkene, så 24-åringen står fortsatt uten målgivende pasninger i Premier League denne sesongen. Joyce påpeker at det ikke reflekterer scouserens prestasjoner så langt i sesongen. Før gårsdagens kamp hadde han skapt flere sjanser enn back-kollega Andy Robertson, 27 vs 26, men venstrebacken står bokført med fem assists, og er den forsvarsspilleren som har slått flest målgivende pasninger i Premier League-historien.