– Pausen har gitt oss en fordel

Thiago tror de røde vil vise seg fra en sterkere side etter VM-pausen.

Liverpool hadde syv spillere med i årets VM, og av dem var det kun Ibrahima Konaté som gikk lenger enn kvartfinalen. Det betyr at størstedelen av troppen har fått anledning til å hvile batteriene for så å spisse formen inn mot den lange andre delen av sesongen som nå venter.

En av dem som benyttet VM-pausen til å nyte litt ferie, er Thiago Alcantara, som blant annet har vært på ferie med familien før han sluttet seg til treningsleiren i Dubai. Han er overbevist om at pausen har gitt laget en fordel.

– Pausen har gitt oss en fordel og fornyede krefter. Noen av spillerne som kom fra VM vil være litt utslitt, men samtidig har de med seg rytme. Det er en ny situasjon med VM midt i sesongen, så vi må bare lære av det og gjøre det beste ut av det, sa spanjolen til Liverpool Echo etter tapet på Etihad i midtuken.

Går for topp fire og to trofeer

31-åringen går offensivt ut når han beskriver hva ambisjonene er for resten av sespongen.

– Kan vi klare topp fire? Helt klart. Vi tror vi kan gå hele veien i alle turneringene vi er med i, sa han.

Midtbanespilleren vil ikke høre snakk om at noen turneringer prioriteres høyere enn andre selv om Liverpool nå er ute av ligacupen.

– Vi hadde lyst til å vinne denne kampen, men nå må vi fokusere på de andre tre turneringene. Det er vanskelig å spille mot City, men det var en jevn kamp og en god prestasjon av oss, sa Thiago.

Han legger til at det ikke er noen tvil om at laget må heve seg sammenliknet med hva som ble prestert før VM.

– Alle ønsker å være bedre enn i den første delen av sesongen, og vi jobber med saken. I dag gjorde vi en god prestasjon, også fysisk. Vi er klare for det som venter. Vi ønsker å gjøre det bedre og vi skal klare det.