Selvtilliten fikk en knekk, og keeper-helten kommer heller ikke hjem

Aston Villas generalprøve foran ligakampen mot Liverpool 2. juledag gikk ikke helt som planlagt.

Liverpools motstander på Boxing Day, Aston Villa, spilte treningskamp mot Everton bak lukkede dører på Goodison Park i dag, bare fem dager før Premier League-fotballen ruller igjen.

Everton tok en tidlig ledelse ved Anthony Gordon, som så ble doblet av Neal Maupay før det var spilt tolv minutter på Merseyside, opplyser Birmingham Live.

Villa forsøkte å slå tilbake før pause, men England-keeper Jordan Pickford stoppet et skudd fra Ludwig Augustinsson like før pause, og John McGinn klarte ikke å sette returen i mål. Pickford gjorde også en redning fra Boubacar Kamara før omgangen var over.

Unai Emery gjorde flere bytter i pausen. I andre omgang testet Douglas Luiz Evertons reservekeeper Asmir Begovic, som hadde erstattet Pickford mellom stengene for vertene. Begovic stoppet også avslutningen til Cameron Archer.

Dermed vant Everton kampen 2-0. Dette var Aston Villas andre strake tap før møtet med Liverpool, da de også tapte 1-0 for Villarreal på Villa Park for seks dager siden. Før dette var Villa involvert i treningskamper i Dubai, hvor de spilte uavgjort 2-2 mot Brighton og slo Chelsea 1-0.

Unai Emery fikk en perfekt start på managerjobben i Villa før VM-pausen, da han ledet sitt lag til seier i begge sine to første ligakamper som Villa-manager, mot Manchester United og Brighton.

Må klare seg uten VMs beste keeper

Det var imidlertid med den nybakte verdensmesteren Emiliano Martinez mellom stengene. Mirror viser til kilder i Argentina som melder at Villa-keeperen har bestemt seg for å fortsette feiringen av VM-triumfen i hjemlandet fremfor å reise tilbake til England for å spille mot Liverpool på Boxing Day.

Villas førstekeeper var som kjent sentral da Argentina slo Frankrike på straffespark-konkurranse i VM-finalen, og han har nå fått forlenget sin ferie slik at han kan få feire triumfen som seg hør og bør sammen med sine kompiser på landslaget.

Det betyr antagelig at svenske Robin Olsen vil stå i mål for Villa mot Liverpool. Han har voktet buret for Birmingham-klubben i treningskampene under VM-avbrekket.

Olsen står med to kamper for Aston Villa i høst. Den første kampen endte med et 0-4 tap mot Newcastle, før han igjen slapp inn fire mål i 2-4 tapet mot Manchester United i ligacupen.