Tidligere Liverpool-spiller fikk hjelp til å finne sin Alzheimer-rammede far

En fortvilet Zak Whitbread ba om hjelp på Twitter i går kveld, og faren ble funnet i natt.

Zak Whitbread fikk sju førstelagskamper for Liverpool fra oktober 2004 til oktober 2005. De fleste av disse som stoppermakker til Sami Hyypiä i de hjemlige cupene. Etter Liverpool-karrieren var amerikaneren innom klubber som Millwall, Norwich, Leicester og Derby, før karrieren ble avsluttet i Shrewsbury i 2016.

Selv om han er født i USA vokste Whitbread opp i Runcorn, like utenfor Liverpool, og familien holder fortsatt hus på Merseyside.

Faren, Barry Whitbread, jobbet som rekrutteringsmanager ved Liverpools akademi frem til 2007.

Sent i går kveld la den tidligere Liverpool-stopperen ut en fortvilet melding på Twitter, der han ba om hjelp til å finne sin Alzheimer-rammede far, som hadde blitt borte i Warrington/Runcorn-området. Faren, Barry, hadde sist blitt sett ved Cineworld i Warrington sentrum rundt klokken 16.00 på ettermiddagen.

Whitbread junior opplyste at faren hadde på seg en mørk frakk og hvite jobbesko, og ba folk retweete meldingen. Han trodde også at faren kunne ha søkt ly i en pub eller restaurant, og ba folk ta kontakt, enten med ham selv, eller Cheshire-politiet, om de fant ham.

Fikk respons

Det fortvilede ropet om hjelp på sosiale meder hjalp, og i morgentimene i dag kunne Whitbread junior legge ut gladmeldingen om at faren hadde blitt funnet.

Barry Whitbread ble funnet i Huyton klokken 03.30 lokal tid i natt. Han var ikke skadet, men en smule forvirret og sliten.

Nå takker den tidligere Liverpool-spilleren alle som har bidratt til å finne hans far.