Usikkert om Brentfords toppscorer rekker Liverpool-kampen

Ivan Toneys kneskade synes ikke å være så alvorlig som først fryktet.

Brentfords toppscorer, Ivan Toney, landet forkjært og ble båret av banen med det som så ut som en alvorlig kneskade fem minutter på overtid da Brentford slo West Ham 2-0 på London Stadium i går kveld.

De første signalene tyder imidlertid på at skaden ikke var så alvorlig som mange først fryktet, da det like etter kampen i Viaplay-studio ble spekulert i om det kunne dreie seg om en korsbåndskade.

Ivan Toney gjør 1-0 for Brentford mot West Ham:

Liverpool møter Brentford allerede mandag

Liverpool gjester Brentford allerede mandag 2. januar, og Brentford-manager Thomas Frank sier han ikke vet om Toney blir tilgjengelig til kampen mot Jürgen Klopps mannskap.

– Selvsagt så det ikke bra ut, men jeg har vært lenge nok i denne bransjen til å vite at du aldri vet eksakt hva det er snakk om før skaden er blitt grundig undersøkt de påfølgende dagene, sa dansken til pressen etter kampen.

– Forhåpentligvis er det bare en mindre skade. Det er gode sjanser for det, men det kan selvsagt være verre enn vi tror nå. Vi vet ikke ennå, la Brentford-manageren optimistisk til.

Toney gjorde Brentfords første mål etter 18 minutter i 2-0, seieren, og han hadde noterte seg også for assisten til 2-0-målet like før pause.

Totalt har Brentford-spissen gjort tolv mål i Premier League så langt, og er dermed nummer tre på toppscorerlisten bak Erling Braut Haaland med 20 mål og Harry Kane med 13 mål.

Mohamed Salah og Roberto Firmino er til sammenligning Liverpools toppscorere i Premier League, med sju mål hver.