– Veien tilbake har vært lang, men jeg er sikker på at han vil minne alle om hvor god han er

Endelig har Kaide Gordon gress under knottene igjen.

2022 har vært et eneste langt mareritt for Kaide Gordon. Den tidligere Derby-spilleren har ikke spilt en eneste kamp for Liverpool siden en match i Premier League 2 mot Leeds United for nesten ti måneder siden, på grunn av bekkenproblemer. Problemene har kommet som en følge av tenåringens hurtige fysiske vekst. 

Bekkenproblemene har vært en kraftig nedtur for tenåringen etter at han ble Liverpools nest yngste målscorer gjennom tidene i januar, og den yngste målscoreren i FA-cupen for klubben noensinne.

For et par uker siden la 18-åringen ut en videosnutt av seg selv på Instagram, der han løp på tredemølle. Det var ikke en hvilken som helst tredemølle. Det var en såkalt «antigravitasjonstredemølle», som vi ofte ser at idrettsutøvere bruker når de er på vei tilbake fra skader. Han var da fortsatt ikke i stand til å løpe utendørs, men den gode nyheten er at det er han nå. 

Nærmer seg et comeback

– Kaide nærmer seg et comeback, og rehabiliteringen hans foregår nå på gress, noe som alltid er en godt tegn for en spiller, uttaler akademisjef Alex Inglethorpe til Liverpool Echo.

– Mentalt betyr det mye for en spiller når han kommer seg ut av styrketreningsrommet og kan begynne å trene på gress igjen etter en skade. Denne skaden har vært en enorm skuffelse for ham, legger han til.

Gordon så ut til å gå mot en kometkarriere forrige sesong, etter at han debuterte i ligacupen mot Norwich City, og så scoret i FA-cupseieren over Shrewsbury Town. Han fikk også sin Premier League-debut da han kom inn fra benken mot Brentford. Hans fjerde og foreløpig siste kamp for førstelaget var da Arsenal ble slått 2-0 i ligacupen den 20. januar. 

Gordon har startet tre av de fire førstelagskampene han har fått, og står altså bokført med en scoring.

– Jeg har blitt veldig imponert over innstillingen hans etter at han ble skadet. Jeg har hatt flere samtaler med ham, og det har vært veldig hyggelig å bli bedre kjent med ham på et personlig plan. Han er utvilsomt et stort talent. Veien tilbake har vært lang, men jeg er sikker på at han vil minne alle om hvor god han er, sier Inglethorpe. 

Gordon hadde allerede debutert for Derby County i Championship da Liverpool sikret seg ham i januarvinduet 2021. Liverpool betalte Derby County 3,4 millioner pund for ham. Senere kjøpte Anfield-klubben seg ut av avtalen som sa at Derby skulle få 20 prosent ved et eventuelt videresalg, på et tidspunkt der The Rams var i desperat pengenød.

Den unge kantspilleren ble Liverpools femte yngste spiller gjennom tidene da han debuterte mot Norwich City, etter å ha imponert i pre-season for førstelaget sommeren før.