– Vi får se hva som skjer etter sesongen

Caoimhin Kelleher hinter om at han kan komme til å forlate Liverpool til sommeren.

Liverpools ligacup-exit for Manchester City i åttedelsfinalen betyr at Caoimhin Kelleher ikke kommer til å spille like mange kamper for Liverpool denne sesongen som forrige sesong, om ikke Alisson Becker skulle bli skadet eller suspendert.

– Jeg må selvsagt gripe sjansen når jeg får den. Det er egentlig alt jeg fokuserer på. Jeg må være klar, slik at jeg kan steppe inn dersom det skulle bli en skade, eller om jeg trengs av andre grunner, sier den unge keeperen til Liverpool Echo.

Setter sin lit til FA-cupen

Cupkeeperen voktet buret i åtte kamper forrige sesong, men kun to av disse var i Premier League. I ligacupfinalen mot Chelsea ble han den store helten, i en straffespark-konkurranse som Liverpool vant 11-10, hvor andrekeeperen satte inn det avgjørende straffesparket. 

Kelleher voktet buret i fire av Liverpools fem kamper i ligacupen forrige sesong, og to av de seks i FA-cupen.

Denne sesongen er det blitt to kamper i ligacupen for iren, men der blir det altså ikke flere. Så nå er håpet FA-cupen, der lokalavisen forventer at Kelleher vokter buret mot Wolverhampton i tredje runde.

– Jeg har et ganske avslappet forhold til dette. Jeg har ikke noe i mot å se kampene fra innbytterbenken, men jeg skulle selvsagt helst ha spilt selv. Jeg forsøker bare å være så fokusert som mulig når jeg ser kampene, slik at jeg er klar om det er behov for meg.

Vil ta en vurdering etter sesongen

Det har lenge vært spekulert i at den irske landslagsskeeperen er for god til å sitte på innbytterbenken som andrekeeper, men Kelleher utelukker at det er aktuelt å flytte på seg midt i sesongen.

– Vi er akkurat tilbake etter en pause, og er midtveis i sesongen. Vi får se hva resten av sesongen bringer, og så får vi se hva som skjer etter det. For øyeblikket må jeg kun fokusere på å hjelpe Liverpool.

I verste fall blir 3-2-tapet for Manchester City på Etihad sesongens siste kamp for Kelleher. Men slike negative tanker nekter han å forholde seg til. 

– Forhåpentligvis får jeg en kamp til, mot Wolverhampton, hvor jeg får sjansen til å vise at jeg er god nok på dette nivået, ved å levere en god prestasjon. 

3-2-tapet for Manchester City var selvsagt en strek i regningen for en mann som vet at hans beste sjanser for spilletid er i de hjemlige cupene.

– Vi var akkurat tilbake fra et par ukers treningsleir i Dubai, og da er det ikke enkelt å starte med en så intens kamp som dette. Jeg synes spillerne klarte omstillingen veldig bra. Det tok kanskje et kvarter før vi fant rytmen, og jeg synes vi klarte oss ganske bra. Jeg måtte gjøre noen redninger, men det er jobben min. Laget gjorde det bra som scoret to fine mål. Jeg synes vi var litt uheldige.

Kelleher har åtte A-landskamper for Irland, hvor det er veldig jevnt mellom 2-3 keepere. Sju av landskampene er kommet dette kalenderåret. Kanskje hadde det blitt et par til også, hadde det ikke vært for lyskeskaden han slet med i flere måneder i sommer og høst.