Det blir drømmefinale på søndagSalah eller Mané vil bli vinner av Afrikamesterskapet!

Egypt har tatt seg til finalen i Afrikamesterskapet.

Det var ikke spesielt underholdende eller pent å se på – men det bryr neppe Mohamed Salah seg om nå. Egypt har tatt seg til finalen i Afrikamesterskapet – og slo ut forhåndsfavoritten og vertsnasjon Kamerun etter straffesparkkonkurranse!

For tredje gang på rad ble det 120 minutter med fotball for Salah – som nå målt i spilletid har spilt sju hele kamper allerede siden 11. januar. I tillegg skal det spilles en finale på søndag - mot Sadio Mané og Senegal!

Liverpool-spilleren var farlig frempå tidlig i kampen, men måtte se avslutningen sin gå til side for mål. Kamerun hadde ballen mest, og de største mulighetene, men utover i kampen skjedde det rett og slett mindre og mindre. Dette var en veldig lite velspilt fotballkamp, på det som så ut til å være en veldig tung og dårlig gressmatte. Den blir neppe særlig bedre til søndagens finale.

Det kokte i topplokket for både spillere og trenere i perioder, og Carlos Queiroz fikk det to gule kort på treminutter. Han får ikke lede laget sitt i finalen. Også assistentene hans fikk kort

Vant igjen på straffer

Egypt fikk en veldig stor sjanse i andre ekstraomgang, da den tidligere Stoke-vingen Ramadan Sobhi tok seg forbi backen og banket ballen inn foran mål. Der var det fire egyptiske spillere, men han traff ingen.

Dermed skulle det hele avsluttes med straffesparkkonkurranse, og der ble Mohamed Abou Gabal den store helten. Først reddet han Kameruns andre straffespark fra Harold Moukoudi. Deretter tok han James Léa Siliki på Kameruns tredje – før Clinton N'Jie, som mange kanskje husker fra Tottenham, satte sitt straffespark langt utenfor.

Salah slapp å ta straffespark i denne kampen, fordi det ble avgjort før det var hans tur.

Toppscoreren la opp til ordkrig

Vincent Aboubakar er Afrikamesterskapets toppscorer, og han var veldig offensiv i uttalelsene før kampen. Han lot det gå utover Egypts store stjerne, Mo Salah.

– Han imponerer meg ikke så mye. Jeg sier det fordi jeg er en ærlig person, og har min måte å se ting på, sa han til RFI.

– Dersom han hadde imponert meg ville jeg sagt det, men han imponerer meg ikke så mye. Han er en god spiller, som scorer mye, men han produserer ikke mye i  kampene. Han har så klart gjort  gode ting i Premier League, fordi han er i et lag som har vært der i mange år. Han er en god spiller, men ikke på samme nivå som en spiller som Mbappé, sa spissen, som til daglig spiller for Al Nassr i Saudi-Arabia.

Men det er ikke Aboubakar som skal spille finale på søndag. Han skal spille bronsefinale på søndag.

Senegal og Egypt er to landslag som skal bli godt kjent utover våren – der mye står på spill. Først er det søndagens finale i Afrikamesterskapet, og så skal lagene møtes over to oppgjør i slutten av mars om billett til VM i Qatar.

Finalen mellom Senegal og Egypt spilles søndag kl. 20.00, og vises på V Sport 1 og Viaplay.