– Dette må vi gjøre annerledes

Trent Alexander-Arnold har reflektert over hva som gikk galt i det første ligamøtet med Leicester denne sesongen.

Liverpool har kun tapt to kamper i Premier League denne sesongen, og det ene tapet kom mot Leicester på King Power Stadium. Brendan Rodgers sitt mannskap vant kampen 1-0, til Liverpool-spillernes store skuffelse.

Det har gått seks uker siden tapet for Leicester i romjulen, og Trent Alexander-Arnold har fått tid til å reflektere over hva som gikk galt fjerde juledag.

– Leksen vi har lært er vel at vi må ta vare på sjansene våre. Det var en kamp hvor vi hadde masse sjanser i første omgang, og et par i andre omgang, men klarte ikke å utnytte dem, og da ble vi til slutt straffet for det, sier høyrebacken til Liverpoolfc.com.

– Det var ikke vår beste kamp. Vi må sørge for at vi er påskrudd hver gang. Vi har ikke råd til å senke skuldrene. Vi vet dette blir en tøff kamp. Vi har spilt mot dem mange ganger nå. Det er viktig for oss å vinne denne kampen. Det vil i så fall være tre svært viktige poeng, fortsetter scouseren.

Kampen mot Leicester torsdag kveld blir Liverpools første ligakamp siden 3-1 seieren over Crystal Palace på Selhurst Park for to og en halv uke siden.

– Før vinterferien fikk vi noen gode resultater, noe som var akkurat det vi trengte. Nå må vi sørge for at vi fortsetter å vinne kamper. 

KONSENTRERT: Trent Alexander-Arnold under trening på AXA Training Centre tirsdag.

KONSENTRERT: Trent Alexander-Arnold under trening på AXA Training Centre tirsdag.

– Tittelkampen er ikke i våre egne hender lenger, så vi må fortsette å vinne. Da vet du aldri hva som kan skje mellom nå og mai.

– Vi må bare fokusere på oss selv. Uansett hvilken tabellposisjon vi ligger på handler det alltid om å fokusere på seg selv og vinne kamper, så får vi se hvor vi ender opp når sesongen er over.

Opptatt av å finne rytmen igjen

Alexander-Arnold spilte hele cupkampen mot Cardiff i helgen, og noterte seg for enda en målgivende, hans 15. for sesongen. 

– Det var svært viktig for meg å få spille kamp igjen. Det føles alltid bedre når du har rytmen, og kampene kommer tett som hagl. Jeg har alltid trivdes når kampene kommer tett. Får man gode resultater i slike perioder blir man vanskelige å stoppe. 

– Nå fikk vi en god start på en ny periode mot Cardiff. Vi vant og fikk også bygget opp formen igjen.

Mot Cardiff var både Harvey Elliott og Thiago Alcantara tilbake etter skader, og Divock Origi er også tilbake i trening. Dermed har Jürgen Klopp nærmest en fulltallig tropp å velge blant til kampen mot Leicester. Kun Sadio Mané, som kommer sent hjem fra Afrikamesterskapet, er uaktuell til kampen, og så hersker det tvil om Jordan Henderson blir kvitt sine ryggproblemer i tide.

– Det er sjelden vi har så få skader på denne tiden av året. Det ser bra ut med en nesten fulltallig tropp. Det vil bli rotering på laget, og spillere vil komme tilbake på laget. Mo Salah er også tilbake, og Sadio Mané kommer tilbake snart. Det er viktig at vi får disse spillerne tilbake til å lede angrepsrekka.