Finaleklar Kelleher: – Har hele veien hatt troen på å lykkes

Caoimhin Kelleher skal spille sin største kamp så langt i karrieren på søndag.

Bekreftelsen på at han skulle spille cupfinalen fikk Caoimhin Kelleher via Jürgen Klopps pressekonferanse etter seieren over Arsenal i semifinalen i ligacupen i januar. Iren er Liverpools førstekeeper når det skal spilles ligacup. Alisson hadde nemlig aldri spilt i turneringen før han voktet buret i det første oppgjøret mot Arsenal. I returoppgjøret på Emirates var Kelleher på plass og spilte en god kamp da finaleplassen ble sikret. 

– Caoimhin kommer til å spille hvis han er skadefri, sa Klopp etter kampen. 

– Det var fint å høre. Jeg visste det ikke og ville aldri tatt noe for gitt, sier Kelleher i dag. 

Tatt steg

I et intervju med The Telegraph snakker 23-åringen litt om utviklingen siden han kom til klubben i 2015. 

– Jeg har hele veien hatt troen på å lykkes, men det har krevd mye hardt arbeid og mange treningsøkter så langt, og jeg er ikke i nærheten av å være på høyeste nivå. Det gjenstår mye hvis jeg skal klare det, sier han. 

DEBUT: Caoimhin Kelleher fikk sin debut for Liverpool i ligacupen mot MK Dons i 2019, og holdt nullen.

DEBUT: Caoimhin Kelleher fikk sin debut for Liverpool i ligacupen mot MK Dons i 2019, og holdt nullen.

– Men jeg har alltid trodd at jeg kan spille her, og det å få spille kamper for førstelaget og prestere relativt godt gir ekstra selvtillit og en betryggelse på at du er god nok. Nå må jeg bare fortsette, sier Kelleher. 

Livet som andrekeeper bak Alisson Becker er ikke alltid lett, og Jürgen Klopp hinter til at det ikke er sikkert Kelleher kommer til å være her for alltid. Klubben gjør uansett alt de kan for å beholde sin unge reserve. 

– Caoimhin er en strålende keeper, og vi ønsker å beholde ham. Da må han få spille kamper. Fra vårt ståsted er verdens beste keeper vår førstevalg. Men dette er Caoimhins turnering, og det er ikke snakk om at han ikke skal spille. Og som alltid: hvis det går bra er det takket være Caoimhin. Hvis det ikke går bra, er det mitt ansvar, sier Klopp ifølge The Telegraph.

Kelleher selv tenker ikke mye på fremtiden. 

– Nå har jeg en cupfinale å se frem til, og det kommer andre kamper også. Jeg fokuserer på de og på å levere så godt jeg kan. Hvis jeg presterer bra kan vi se på hva som blir neste seg for meg, men det får vi gjøre ved slutten av sesongen, sier han.

Takker trenerteamet

Tre keepere har vært med på å føre Liverpool til sin første ligacupfinale siden 2016. Kelleher har stått mot Norwich, Leicester og et av oppgjørene mot Arsenal, mens Adrian og Alisson har fått en kamp hver mot henholdsvis Preston og Arsenal. Det vitner om et godt miljø i den ganske store keepergruppen i klubben, og Kelleher sier han har mye å takke sine trenere for. Spesielt John Achterberg. 

SAMHOLD: Mye kvalitet og godt samhold i Liverpools keepergruppe.

SAMHOLD: Mye kvalitet og godt samhold i Liverpools keepergruppe.

– Helt siden jeg kom hit har han vært veldig bra for meg. Han så noe i meg da jeg begynte å trene med førstelaget og har fulgt meg nøye helt siden da. Det er ikke sikkert jeg hadde vært her uten ham. 

– Jeg hadde talent, men alt må jobbes med, og John legger ned mye arbeid i å utvikle alle deler av spillet mitt. Han ønsker en keeper som er veldig god på alt, sier Kelleher og legger til at også de andre keepertrenerne, Jack Robinson og nyansatte Claudio Taffarel er trenere på høyeste nivå. 

Når 23-åringen vokter buret mot Chelsea på søndag blir det hans 17. kamp for førstelaget til Liverpool, og utvilsomt den største så langt.